Nieuws (archief)

Video “In het ziekenhuis na een beroerte (CVA)”

Publicatiedatum: 22 oktober 2020

Een patiënt die in het Maasziekenhuis verblijft na een beroerte, ziet in de dagen van de opname heel wat op zich af komen. Er vinden verschillende onderzoeken plaats en de patiënt krijgt veel schriftelijke en mondelinge informatie over de aandoening en de verdere behandeling. Het is dan lastig om al deze informatie te onthouden en te verwerken.

Goede score Maasziekenhuis Pantein in BDO onderzoek

Publicatiedatum: 20 oktober 2020

Maasziekenhuis Pantein krijgt een mooie score in het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO. Het ziekenhuis heeft een rapportcijfer 8 behaald en eindigt daardoor op de 24e plaats (vorig jaar was dit de 61e plaats. Het verstevigen van de financiële positie van het ziekenhuis zet door: het jaar 2019 werd net als 2018 en 2017, afgesloten met positieve cijfers.

Laserbehandeling nierstenen voortaan dichtbij huis

Publicatiedatum: 13 oktober 2020

Nierstenen worden in Maasziekenhuis Pantein tegenwoordig door de uroloog verwijderd met een nieuwe lasertechniek en met behulp van een nieuwe methode: een ureterorenscopie met een laserdraadje.

Maasziekenhuis en GGZ starten poli voor zwangere vrouwen met psychische klachten

Publicatiedatum: 2 oktober 2020

Op 1 oktober is een nieuwe, maandelijkse poli in Maasziekenhuis Pantein gestart: de POP-poli. Deze poli biedt hulp aan vrouwen met psychische klachten voor, tijdens en/of na de zwangerschap. POP staat voor Psychiatrie, Obstetrie (verloskunde) en Pediatrie (kindergeneeskunde). Het betreft een samenwerkingsverband tussen Maasziekenhuis Pantein en GGZ Oost Brabant.

Maasziekenhuis: met Parkinsonhorloge meer goede uren

Publicatiedatum: 24 september 2020

Maasziekenhuis Pantein zet sinds kort het innovatieve Parkinsonhorloge in voor Parkinsonpatiënten. Het horloge registreert de bewegingen van patiënten en helpt om de medicatie goed in te stellen. Dit levert meer goede uren per dag op en meer kwaliteit van leven. Dat is enorme winst.

Vijf jaar Sint MaartensKinderkliniek in Maasziekenhuis Pantein

Publicatiedatum: 2 september 2020

De Sint MaartensKinderkliniek bestaat 5 jaar. Sinds 2015 is de kinderkliniek gevestigd in Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Hier worden kinderen uit heel Nederland met klachten op het gebied van houding en beweging (skelet-, gewrichts- en spieraandoeningen) behandeld. Door deze samenwerking is de gespecialiseerde zorg voor kinderen nog verder verbeterd en uitgebreid.

Digitaal IC-Café voor corona IC-patiënten/familie

Publicatiedatum: 1 september 2020

De corona crisis heeft grote impact gehad en nog op iedereen. Niet in de laatste plaats voor/bij mensen die met een corona infectie op de intensive care (IC) hebben gelegen én hun naasten. Speciaal voor deze groep mensen organiseert de patiëntenorganisatie IC Connect samen met de MONITOR-IC (o.a. Maasziekenhuis en Radboudumc) op dinsdagavond 8 september het eerste  digitale IC Café voor corona IC-patiënten en naasten. Dit is via internet te volgen en er is nog een tiental plekken vrij.

Nieuw: video over MRI scan

Publicatiedatum: 6 juli 2020

Bij gezondheidsklachten is de oorzaak daarvan niet altijd aan de buitenkant te zien. Via een MRI-scan worden de botten, gewrichten en omliggend weefsel zoals spieren, pezen en kraakbeen in beeld gebracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van magnetische en radiogolven. Dit helpt bij het stellen van de juiste diagnose. Deze nieuwe video ziet laat zien hoe dit in z’n werk gaat.

Virtual reality-bril voor kinderen tegen angst en pijn

Publicatiedatum: 19 juni 2020

De kinderverpleegkundigen en pedagogisch medewerkers van Maasziekenhuis Pantein zijn gestart met een proef voor angst- en pijnvermindering door de inzet van een VR-bril op de kinderafdeling.

Immunotherapie nu ook beschikbaar in Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 9 juni 2020

Vier ziekenhuizen in de regio Zuidoost-Nederland hebben de handen ineen geslagen om de zorg voor longkankerpatiënten te verbeteren. Maasziekenhuis Pantein, CWZ, Elkerliek en Radboudumc werken samen onder de naam Longkankernet bij onderzoek, innovatie en de behandeling van longkanker. Het eerste resultaat van de samenwerking is dat immunotherapie nu bij alle vier de ziekenhuizen beschikbaar is.

Openingstijden Maasziekenhuis met Bevrijdingsdag

Publicatiedatum: 24 april 2020

Op dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) heeft Maasziekenhuis Pantein aangepaste openingstijden. Voor spoedzorg is het Maasziekenhuis altijd 24 uur per dag bereikbaar.

Jaarverslag Cliëntenraad 2019

Publicatiedatum: 23 april 2020

De Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein heeft zijn jaarverslag 2019 gepubliceerd.

Informatiebrief Cliëntenraad

Publicatiedatum: maart 2020

De Cliëntenraad van het Maasziekenhuis heeft een nieuwe nieuwsbrief uitgebracht.

Digitale gegevensuitwisseling vergroot rol patiënt

Publicatiedatum: 12 februari 2020

De rol van de patiënt in het eigen zorgproces verandert. De patiënt wordt steeds meer een partner voor zorgprofessionals. In dat kader zette het Maasziekenhuis Pantein de afgelopen maanden forse stappen op het gebied van digitale gegevensuitwisseling. Daarbij richtte het ziekenhuis zich op het ontwikkelen van patiëntenportaal MijnPantein en de digitale uitwisseling van medicatie-info.

Carnaval 2020: aangepaste openingstijden Maasziekenhuis Pantein

Publicatiedatum: 4 februari 2020

Vanwege carnaval heeft Maasziekenhuis Pantein aangepaste openingstijden op maandag 24 februari. Voor spoedzorg is het Maasziekenhuis altijd 24 uur per dag bereikbaar.

Enig ongemak: pinnen bij parkeerautomaat Maasziekenhuis niet mogelijk

Publicatiedatum: 7 januari 2020

In de periode van 6 januari tot en met 24 januari is er door omstandigheden geen mogelijkheid om te pinnen bij de parkeerautomaten in het ziekenhuis en in de parkeergarage. Er kan wel betaald worden met contant geld.

Eerste ‘Maasziekenhuisbaby’ van 2020 is Rev

Publicatiedatum: 3 januari 2020

De eerste baby die in 2020 in Maasziekenhuis Pantein ter wereld kwam heet Rev. Hij is geboren op donderdagmiddag 2 januari en maakt het goed. Rev is de zoon en het broertje van de familie Jansen uit Boxmeer.

Vorig jaar 1029 baby’s geboren in Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 2 januari 2020

In 2019 zijn er in totaal 1029 baby’s geboren in Maasziekenhuis Pantein. Net als het jaar daarvoor kwamen er meer jongens dan meisjes ter wereld.

Bloedafname Wilbertoord gesloten in kerstperiode

Publicatiedatum: 13 december 2019

Dinsdag 24 en 31 december 2019 is de bloedafnamepost van Maasziekenhuis Pantein in Wilbertoord gesloten. De bloedafname in het Maasziekenhuis en de overige bloedafnameposten in de regio zijn wel geopend. Voor een actueel overzicht van de openingstijden en locaties: www.maasziekenhuispantein.nl/patient-bloedprikken

 

 

 

Maasziekenhuis in top 10 best gewaardeerde ziekenhuizen op ZorgkaartNederland

Publicatiedatum: 3 december 2019

Maasziekenhuis Pantein staat in de top 10 van best gewaardeerde ziekenhuizen op ZorgkaartNederland. Het Maasziekenhuis scoort over 2019 gemiddeld een 9,1.