Gebouw Maasziekenhuis Pantein
  1. Home
  2. Behandeling & onderzoek
  3. Liesbreuk
Behandeling

Liesbreuk

Met het toenemen van de leeftijd neemt de kans op een liesbreuk toe. Een liesbreuk is een zwakke plek in de buikwand. Hierdoor kan het buikvlies en buikvet of de darm naar buiten puilen. Bij hoesten, tillen of persen puilt de zwelling dan een klein beetje of heel erg naar buiten. Een liesbreuk kan pijn gaan doen, knellen, branden of steken. Als u klachten heeft is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts. Die kan bepalen wat verstandig is.

Gespecialiseerd team

Chirurgen van Maasziekenhuis Pantein zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van liesbreukoperaties. Sinds januari 2021 heeft het ziekenhuis ook de beschikking over een modern en kleinschalig operatiecomplex in de Meerhof in Mill. Chirurg Duijff: “We zijn blij met deze extra mogelijkheden. Hierdoor kunnen we de wachttijd voor deze behandeling verkorten. Heeft u klachten en denkt u dat dit een liesbreuk zou kunnen zijn, overleg dan met uw huisarts wat in uw situatie het beste is. Een operatie is niet altijd nodig. Krijgt u van uw huisarts een verwijzing voor de chirurg in het Maasziekenhuis, dan doen wij er alles aan om u snel te zien en te helpen.”

Om de video te kunnen bekijken dient u de cookies te accepteren. 

Wachttijden

Wachttijden
Beschrijving wachttijd Wachttijd in aantal dagen
Toegangstijd polikliniek 4 dagen

U ziet hier de gemiddelde wachttijd. Afhankelijk van de behandelend specialist kan de wachttijd korter of langer zijn. Het aantal dagen dat genoemd wordt, geldt niet voor spoedpatiënten. Zij kunnen indien nodig, na overleg, nog dezelfde dag gezien worden.

Wachttijd ok 48 dagen

De wachttijden voor opname worden berekend op basis van informatie over behandelingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.

 

Betrokken specialismen

Interessante links