Agenda (archief)

Informatiemiddag De onzichtbare problemen van Parkinson

1 oktober 2015 -

Op donderdag 1 oktober vindt van 14.00-16.00 uur een informatiemiddag plaats voor mensen met Parkinson en hun naasten in Hotel Riche aan de Steenstraat 51 in Boxmeer. Deze middag kunnen mensen met Parkinson en andere betrokkenen elkaar ontmoeten in een informele sfeer. Daarnaast is er een informatief programma met het thema “De onzichtbare problemen van Parkinson”.

Themabijeenkomst: Verbeter uw gehoor en zicht

13 mei 2014 -

Expertisecentrum Madeleine en het Maasziekenhuis Pantein organiseren een themabijeenkomst voor ouderen die merken dat hun gehoor en/of zicht achteruit gaat.

Informatiemiddag 'Bewegen bij Parkinson'

3 april 2014 -

Deze informatiemiddag is bestemd voor mensen met Parkinson en hun naasten.

De bijeenkomst vindt plaats op 3 april van 14.00 tot 16.00 uur in Hotel Riche aan de Steenstraat 51 in Boxmeer. Het Maasziekenhuis Pantein en Zorgcentra Pantein, in samenwerking met de Parkinsonvereniging, Steunpunt Mantelzorg, Praktijk voor Fysiotherapie Els Poels, ABCMaassen en Parkinsonnet therapeuten, organiseren deze middag.

25 jaar Diabetes in beweging

28 maart 2014 -

Maasziekenhuis Pantein viert het 25-jarig bestaan van zijn polikliniek diabeteszorg. Onder de noemer ‘Diabetes in beweging’ wordt op vrijdag 28 maart van 15.00 tot 20.00 uur een informatiemarkt gehouden en vinden er verschillende lezingen plaats. De toegang is gratis.

 

Meer informatie en inschrijven voor de lezingen

Voorlichtingsavond Luchtwegproblemen bij kinderen

24 oktober 2013 -

Als een kind vaak benauwd is, een piepende ademhaling heeft of veel hoest, dan is de kans groot dat het astma heeft. Ongeveer één op de tien kinderen heeft last van deze klachten. Op donderdag 24 oktober organiseert het Maasziekenhuis een voorlichtingsavond over astma en andere luchtwegproblemen bij kinderen.

 

Meer informatie en aanmelden

 

Voorlichtingsavond Oncologie en SamenLoop voor Hoop

18 april 2013 -

Op 18 april organiseert Maasziekenhuis Pantein in samenwerking met de organisatie van SamenLoop voor Hoop Gennep 2013 een voorlichtingsavond over oncologie en de actuele ontwikkelingen op dit gebied. De aanvang van de avond is 19.00 uur en de afsluiting is rond 22.00 uur.

Voorlichtingsavond 'Bedplassen'

30 januari 2013 -

Meer dan 200.000 Nederlandse kinderen tussen de 6 en 18 jaar plassen nog regelmatig in bed. 15% van de 6-jarigen, 5% van de 7-jarigen en 2% van de 12-jarigen. Toch hoor je er bijna nooit iemand over, omdat het zo'n taboe is en de oplossingen zijn meestal gemakkelijker dan je denkt.

Voorlichtingsavond Lymfklierkanker, Hodgkin en Non-Hodgkin lymfomen

24 april 2012 -

LymfklierkankerVereniging Nederland en Maasziekenhuis Pantein organiseren op dinsdag 24 april een voorlichtingsavond voor (ex-)patiënten, partners, familieleden en andere belangstellenden over lymfklierkanker: Hodgkin en Non-Hodgkin Lymfomen.

Meer informatie en aanmelden

Een versleten heup... reden voor een heupprothese?

11 oktober 2011 -

Pijn, bewegingsbeperking en gewrichtsstijfheid zijn veelgehoorde problemen van mensen met een "versleten heup". Deze klachten kunnen leiden tot een verminderde kwaliteit van leven. Plaatsing van een heupprothese kan dan een oplossing bieden. Herkent u deze klachten en wilt u meer weten over de heupprothese? Meldt u zich dan aan voor de voorlichtingsavond op dinsdag 11 oktober in het Maasziekenhuis Pantein.

 

Meer informatie en aanmelden

 

Verhuizing Maasziekenhuis

22 april 2011 -

Het nieuwe ziekenhuis wordt op 22 april volgend jaar in gebruik genomen. De parkeergarage, het parkeerterrein en de kantoorflat bij het nieuwe ziekenhuis zijn dan ook klaar.