Bezoektijden

Belangrijk: aangepaste bezoekregeling vanwege coronavirus

Vanwege het coronavirus gelden er aangepaste bezoektijden en richtlijnen. 

 

Bij een poliafspraak, opname of ontslag uit het ziekenhuis is een begeleider alleen toegestaan als de patiënt om medische redenen deze begeleiding nodig heeft. 

 

Komt u naar het ziekenhuis omdat u iemand wilt bezoeken die is opgenomen? In dat geval gelden de volgende regels:

Een patiënt die langer dan 24 uur is opgenomen in het Maasziekenhuis mag per dag gedurende 1 uur bezoek ontvangen van maximaal 2 bezoekers, dit is inclusief kinderen (met uitzondering van patienten die corona positief zijn of als er een verdenking is van corona. Bij hen mag maximaal 1 persoon op bezoek komen). Indien meer bezoek noodzakelijk is, dan vindt daarover eerst overleg plaats met de hoofdbehandelaar. 

 

Voorwaarden voor bezoekers:

  • U moet klachtenvrij zijn (u bent niet verkouden, hebt geen koorts of luchtwegklachten)
  • U bent de afgelopen tien dagen niet in een land/regio geweest, waarvoor het reisadvies oranje of rood is
  • u bent niet in aanraking gekomen met een persoon die (mogelijk) besmet is met het coronavirus. 

U dient thuis te blijven (10 dagen thuisquarantaine – conform richtlijnen RIVM) wanneer uw huisgenoot Corona positief getest is en/of wanneer iemand waarmee u in nauw contact bent geweest Corona positief is getest.  

 

Er gelden vaste bezoektijden (zie hieronder). Het is belangrijk dat bezoek zich bij de receptie meldt. 

 

De tijden waarop bezoek mogelijk is, zijn:

Met ingang van maandag 26 oktober is de bezoektijd van 16.30 - 19.00 uur.

Voor de kinderafdeling geldt het volgende:

  • Als er sprake is van dagopname/behandeling dan mag 1 ouder/verzorger aanwezig zijn. Voor ouders/verzorgers die van ver komen, van buiten de regio, geldt dat 2 ouders/verzorgers aanwezig mogen zijn.
  • Als er sprake is van opname met overnachting dan mogen overdag maximaal 2 ouders/verzorgers aanwezig zijn. Een van de ouders/verzorgers mag overnachten in het ziekenhuis.
  • Voor broertjes en zusjes geldt dat zij 1 x per dag 1 uur op bezoek mogen komen, waarbij ze op de kamer blijven (het gebruik van de speelkamer of lounge is niet toegestaan).

 

Voor de afdeling verloskunde blijft van toepassing dat de partner de gehele dag aanwezig mag zijn. Daarnaast mogen 2 extra bezoekers 1 keer per dag een uur langskomen (zie de bezoektijden hierboven).

 

Vanuit het oogpunt van veiligheid en preventie en bescherming van de patiënt, bezoekers, medepatiënten en zorgverleners worden ontmoetingen tussen patiënten en bezoekers op het buitenterrein dringend afgeraden. Wij vragen u om deze regel te respecteren in het belang van ieders welzijn. Bij voorbaat dank voor uw begrip en medewerking.