Bezoektijden

De meeste verpleegafdelingen hebben open bezoektijden tussen 11.00 en 13.00 en tussen 15.00 en 20.00 uur. Dat betekent dat bezoek in principe bijna de hele dag welkom is. In overleg met de patiënt en de verpleegkundige is bezoek buiten de bezoektijden mogelijk.

 

Bezoek is erg belangrijk voor patiënten. Behalve dat bezoek leuk is, kan het echter ook vermoeiend zijn voor patiënten. Dit geldt vooral voor mensen die pas zijn geopereerd, een onderzoek achter de rug hebben of ernstig ziek zijn.

 

Daarom vragen wij u zich te houden aan de volgende regels:

 

•    Patiënten die zijn opgenomen op een meerpersoonskamer kunnen rusten tussen 13.00 en 15.00 uur. Dat betekent dat bezoek wel mogelijk is, maar niet op de kamer van de patiënt. Als de situatie van de patiënt het toelaat, dan kunt u gezamenlijk plaatsnemen in de lounge of in het restaurant.

 

•    Voor patiënten die op een 1-persoonskamer verblijven, is het advies de rusttijd van 13.00 tot 15.00 uur aan te houden. Bezoek is mogelijk in overleg met de patiënt en/of de contactpersoon.

 

•    In de couveusesuites en op de couveusekamer is bezoek alleen mogelijk in overleg met de verpleging en de ouders. Er mogen maximaal 2 bezoekers tegelijk bij de baby. Zij worden begeleid door een van de ouders. Kinderen onder de 12 jaar kunnen helaas niet op bezoek komen. Voor broertjes en zusjes van de baby wordt een uitzondering gemaakt.

 

•    Er mogen maximaal 2 bezoekers tegelijk bij een patiënt op de kamer komen. Bent u met meer dan 2 personen? Dan kunt u in de lounge wachten en elkaar afwisselen. Als de gezondheid van de patiënt het toelaat, kunt u ook gezamenlijk in de lounge gaan zitten of in het grand café op de begane grond.

•    Bij artsenvisite en de overdracht aan bed wordt het bezoek gevraagd om de kamer even te verlaten en plaats te nemen in de lounge. De contactpersoon mag altijd blijven. Dit geldt ook voor onderzoeken en behandeling van andere zorgverleners, zoals een fysiotherapeut.


•    Als de situatie van de patiënt of die van zijn of haar medepatiënten het niet toelaat om de hele dag bezoek te ontvangen, dan worden er individuele afspraken voor bezoek gemaakt.

Wij raden bezoekers dan ook aan om vóór hun bezoek te overleggen met de contactpersoon en/of de patiënt wat het meest geschikte moment is voor hun bezoek.

Uitzonderingen

Afdeling C4 (Kind)

Op de kinderafdeling zijn ouders, broertjes en zusjes de hele dag welkom. Andere bezoekers kunnen in overleg met de ouders en verpleegkundigen een tijd afspreken.


Afdeling B4 (Moeder)

De partner en eventuele broertjes en zusjes zijn de hele dag welkom. Andere bezoekers kunnen in overleg met de ouders en verpleegkundigen een tijd afspreken.

 

Couveusesuites en couveusekamer

Bezoek is mogelijk in overleg met de ouders en verpleegkundigen. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen niet op bezoek komen in de couveusesuite of -kamer. Alleen voor broertjes en zusjes van de baby wordt een uitzondering gemaakt, mits ze niet ziek of verkouden zijn.