Ik ben niet in het ziekenhuis geweest op de datum die op de nota staat. Klopt de nota wel?

Het is mogelijk dat de datum op de nota niet overeenkomt met de datum waarop u in het ziekenhuis bent geweest. De datum die op de nota staat, is de startdatum van de DBC.

Ziekenhuizen maken gebruik van zogenoemde Diagnose Behandel Combinaties (afgekort DBC’s) om de zorg in rekening te brengen. In een DBC is vastgelegd welke diagnose hoort bij een zorgvraag en welke onderzoeken en behandelingen daarvoor zijn uitgevoerd.

DBC's zijn onderverdeeld in een eerste DBC en één of meerdere vervolg-DBC’s. De overheid heeft bepaald dat een DBC na een bepaalde tijd wordt gesloten. Als een behandeling nog doorloopt, wordt er meteen een vervolg-DBC geopend.

Terug naar veel gestelde vragen