Ik heb alleen een telefonische afspraak gehad met een arts. Waarom moet ik daar zoveel voor betalen?

De overheid heeft het mogelijk gemaakt om telefonische afspraken te houden en deze te declareren als onderdeel van een DBC. De telefonische afspraak tussen u en uw zorgverlener moet wel aan de voorwaarden voldoen die gelden voor een normaal polikliniekbezoek. Dit is minder belastend voor u omdat u niet naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Een voorbeeld:
Uw zorgverlener bespreekt met u hoe uw ziekte of aandoening verloopt. Samen bespreekt u de vervolgstappen. Deze telefonische afspraak vervangt dan een polikliniekbezoek waarvoor u anders naar het ziekenhuis was gekomen. De kosten van een telefonische afspraak zijn dus gelijk aan die van een afspraak op de polikliniek. Het wordt als onderdeel van een DBC in rekening gebracht.

Terug naar veel gestelde vragen