Extra maatregelen vanwege het coronavirus

In verband met het coronavirus gelden er extra regels voor het aantal bezoekers, de bezoekduur, het houden van afstand tot anderen en handhygiëne. LET OP: De maatregelen worden regelmatig aangepast op basis van actuele ontwikkelingen en de adviezen van RIVM en het kabinet. Raadpleeg daarom voor uw bezoek altijd de website voor de meest actuele informatie.

Afspraakberichten van het Maasziekenhuis via e-mail

Publicatiedatum: 18 februari 2021

Maasziekenhuis Pantein verstuurt afspraakberichten voortaan via e-mail. Via de digitale route kunnen we patiënten sneller bereiken. Uiteraard blijft de mogelijkheid om afspraakberichten per post te ontvangen. Dat kan wenselijk zijn als iemand bijvoorbeeld minder digitaal vaardig is of als u informatie liever per post ontvangt.

Een liesbreuk: een zwakke plek in de buikwanden zwakke plek in de buikwand

Publicatiedatum: 15 februari 2021

Met het toenemen van de leeftijd neemt de kans op een liesbreuk toe. Een liesbreuk is een zwakke plek in de buikwand. Hierdoor kan het buikvlies en buikvet of de darm naar buiten puilen. Bij hoesten, tillen of persen puilt de zwelling dan een klein beetje of heel erg naar buiten. Een liesbreuk kan pijn gaan doen, knellen, branden of steken. Als u klachten heeft is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts. Die kan bepalen wat verstandig is.

Vanaf 1 februari alleen nog bloedafname op afspraak

Publicatiedatum: 26 januari 2021

Sinds enige tijd is het maken van een afspraak voor bloedafname in het Maasziekenhuis vereist. We merken dat het op bepaalde momenten nog erg druk is met mensen zonder afspraak. Vanwege de coronarichtlijnen is deze extra toeloop niet wenselijk.