Nieuws (archief)

Parkeren Maasziekenhuis een stuk voordeliger dan vermeld in krant

Publicatiedatum: 7 november 2019

De Gelderlander publiceerde 6 november een artikel over parkeertarieven bij Nederlandse ziekenhuizen. In dit artikel stond foutieve informatie over de parkeerkosten bij het Maasziekenhuis.

Herstel financiën Maasziekenhuis zet door

Publicatiedatum: 8 oktober 2019

In het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO daalt het Maasziekenhuis in de ranking van de 57 naar de 61e plaats, toch zet het financiële herstel door. Het ziekenhuis sloot het jaar 2018, net als het jaar 2017, af met positieve cijfers. 

10 jaar Dementie Keten Team Noordelijke Maasvallei

Publicatiedatum: 7 oktober 2019

Dit jaar bestaat Dementie Keten Noordelijke Maasvallei 10 jaar. Op 5 november vindt daarom een middagsymposium plaats. Dit symposium is toegankelijk voor iedereen die in z'n dagelijks leven en/of werk te maken heeft met mensen met dementie, dus zowel professionals als inwoners. 

Kraamafdeling Maasziekenhuis ontvangt smiley voor goede zorg

Publicatiedatum: 19 september 2019

De kraamafdeling van Maasziekenhuis Pantein is opnieuw beloond met een bronzen smiley. Daarmee voldoet de kraamafdeling aan alle eisen die de Stichting Kind en Ziekenhuis stelt aan goede zorg en dienstverlening op de kraamafdeling. De bronzen smiley is de hoogste waardering die een kraamafdeling kan behalen.

Maasziekenhuis toont werken van Anna Hoogenbosch en Adriaan van Rossen

Publicatiedatum: 24 juli 2019

In Maasziekenhuis Pantein zijn momenteel schilderijen te zien van Anna Hoogenbosch uit Rijkevoort. Het werk is geïnspireerd op verhalen, teksten en reiservaringen. Het werk dat nu te zien is in het Maasziekenhuis is van een oudere periode waarin stillevens te zien zijn van wat minder gebruikelijke voorwerpen.

Roze lintje voor borstkankerzorg Maasziekenhuis Pantein

Publicatiedatum: 11 juli 2019

Maasziekenhuis Pantein heeft het roze lintje ontvangen voor borstkankerzorg. “We zijn trots op deze mooie beoordeling van de Borstkankervereniging Nederland. Het laat zien dat we volgens een zeer hoge kwaliteitsstandaard werken. En nog belangrijker, het geeft vertrouwen aan patiënten dat zij bij ons in zeer goede handen zijn.” Dat laten artsen en verpleegkundigen in een reactie weten.

Tijdens Vierdaagse: op vrijdag geen bloedprikken in Cuijk

Publicatiedatum: 5 juli 2019

Vrijdag 19 juli 2019 is de bloedprikpost van Maasziekenhuis Pantein in Cuijk gesloten in verband met de Nijmeegse Vierdaagse.

In- en doorslaapproblemen, knap lastig...

Publicatiedatum: 4 juli 2019

Slecht kunnen inslapen of doorslapen is heel vervelend. Het Maasziekenhuis heeft sinds kort een slaappoli bij het specialisme Neurologie voor deze slaapproblemen.

Diagnose borstkanker in één ochtend

Publicatiedatum: 1 juli 2019

Als er een verdenking is van borstkanker en de huisarts u verwijst naar het ziekenhuis, dan wilt u zo snel mogelijk duidelijkheid hebben of er een behandeling nodig is. Bij het Maasziekenhuis werken we daarom met sneldiagnostiek.

Zelf pijnmedicatie doseren bij bevalling

Publicatiedatum: 26 juni 2019

Sinds kort biedt het verloskundig team van Maasziekenhuis Pantein een extra mogelijkheid van pijnbestrijding bij bevallingen, naast bijvoorbeeld de ruggenprik. Vrouwen kunnen zich zelf op een veilige manier het medicijn remifentanil toedienen.

Sponsorloop Elzendaalcollege voor oncologieafdeling: €801,-

Publicatiedatum: 14 juni 2019

'Wauw, wat een bedrag!' Blij verrast is verpleegkundige Det Mooren met de cheque van €801,- voor de oncologieafdeling van het Maasziekenhuis. Dit mooie bedrag hebben de brugklassers van klas 1HAD van het Elzendaalcollege Boxmeer met een sponsorloop ingezameld.

Pantein sluit 2018 af met positieve cijfers

Publicatiedatum: 29 mei 2019

Voor het tweede jaar op een rij sluit Pantein het jaar af met positieve cijfers. Het Maasziekenhuis boekte een resultaat van 0,3 miljoen euro en de Thuiszorg & Zorgcentra 8,4 miljoen euro.

Mond, spraak, arm? Beroerte-alarm, bel 112!

Publicatiedatum: 14 mei 2016
foto hersenen

Dinsdag 14 mei is de Europese Dag van de Beroerte. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor een beroerte, ook wel CVA genoemd. Een CVA is een hersenbloeding of herseninfarct waar in Nederland meer dan 100 mensen per dag door worden getroffen. Het snel herkennen van de verschijnselen van een beroerte is belangrijk om de kans op blijvende schade zoveel mogelijk te beperken.

Meerjarenafspraken voor gezonde toekomst Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 18 april 2019

Zorgverzekeraars, zorgverleners, de Rabobank, de Pantein Zorggroep en het ministerie van VWS hebben meerjarenafspraken gemaakt over samenwerking in de zorgverlening in de regio en over de financiering en positie van het Maasziekenhuis. Hiermee versterkt het Maasziekenhuis de financiële basis voor de toekomst en daarmee de zorg voor de inwoners in Noordoost Brabant en Noord-Limburg.

Parkinson: hoe herken je dat?

Publicatiedatum: 11 april 2019

Trillen, stijfheid, moeilijk lopen…. het zijn bekende symptomen van de ziekte van Parkinson. De ziekte is dan al in een later stadium. Maar ook in het beginstadium van de ziekte zijn er al vage symptomen, die erop kunnen duiden dat de ziekte zich aan het ontwikkelen is.

Woorden als ‘medicijn’, dat werkt…

Publicatiedatum: 11 april 2019

Positief taalgebruik in de zorg is een krachtig ‘medicijn’. Dat bleek afgelopen week tijdens de training Focustaal en Medische Hypnose waarbij medewerkers van de kinderafdeling van Maasziekenhuis Pantein werden getraind. In de training werd gebruik gemaakt van wetenschappelijk ondersteunde en evidence based interventies gericht op ontspanning, pijn- en angstreductie. 

‘Van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’

Publicatiedatum: 5 april 2019

Nederland, is integrale zorg rondom de patiënt, binnen een regionaal netwerk van zorg- en welzijn, noodzakelijk. 28 regionale ziekenhuizen, waaronder Maasziekenhuis Pantein, verenigd in de SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) lanceren hun nieuwe strategische koers ‘van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’. Minister Bruins nam de strategisch koers vanochtend in ontvangst. Met deze strategie richten SAZ ziekenhuizen zich naast (medische) behandeling ook op preventie, vermindering van ongezondheid en bevordering van gezondheid; sterk verankerd in de regio én samen met de patiënt.

Hartverwarmende verwendag in het Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 29 maart 2019

Het is zaterdagmorgen 8.00 uur in het Maasziekenhuis. Normaal gesproken kun je bijna een speld horen vallen in de centrale hal. Vandaag niet. Her en der worden tafels en stoelen klaargezet. Voor de ingang worden auto’s uitgeladen en dozen naar binnen gebracht. Dit is duidelijk geen alledaagse zaterdag.

Jaarverslag Cliëntenraad 2018

Publicatiedatum: 28 maart 2019

De Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein heeft zijn jaarverslag 2018 gepubliceerd.

Maasziekenhuis: nieuwe biowalk

Publicatiedatum: 22 maart 2019

Het project biowalk, wandelen in de natuur voor diabetespatiënten van Maasziekenhuis Pantein, start op zaterdag 6 april met een nieuwe wandelgroep.