Nieuws (archief)

Keppie voor oncologiepatiënten

Publicatiedatum: 22 februari 2019

Je haren verliezen door chemotherapie is meestal een hele vervelende bijwerking van de behandeling van kanker. Het verandert niet alleen je uiterlijk, je verliest ook lichaamswarmte via je hoofd.

Vacatures Cliëntenraad Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 20 februari 2019

Door het aflopen van de zittingstermijn van twee van zijn leden is de Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein op zoek naar twee nieuwe enthousiaste leden.

Sneltraject voor patiënten met bekkenbodemklachten

Publicatiedatum: 18 februari 2019

Het zal je maar gebeuren, ongewild urineverlies of problemen met de ontlasting precies op een moment dat het niet uitkomt. En ook een verzakking van de blaas, baarmoeder en/of endeldarm kan heel vervelend zijn. Het zijn klachten die men niet graag met de omgeving deelt.

Carnaval 2019: aangepaste openingstijden

Publicatiedatum: 14 februari 2019

Vanwege carnaval heeft Maasziekenhuis Pantein aangepaste openingstijden op maandag 4 maart. Voor spoedzorg is het Maasziekenhuis altijd 24 uur per dag bereikbaar.

 

Oplaadpalen elektrische auto’s

Publicatiedatum: 5 februari 2019

Op het parkeerterrein van Maasziekenhuis bevinden zich vier oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Nieuwsbrief Cliëntenraad

Publicatiedatum: 31 januari 2019

De Cliëntenraad van het Maasziekenhuis heeft een nieuwe nieuwsbrief uitgebracht. Deze keer veel aandacht voor de speerpunten in 2019 .

Inloopbijeenkomst borstkanker in het kader van Wereldkankerdag 2019

Publicatiedatum: 10 januari 2019

Op dinsdag 5 februari organiseert Borstkankervereniging Nederland in het Maasziekenhuis een middag voor vrouwen en mannen die de diagnose borstkanker hebben gehad, om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in het vergadercentrum op de begane grond van het Maasziekenhuis (direct achter het restaurant).

 

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Primeur: beeldbellen in Maasziekenhuis Pantein via BeterDichtbij

Publicatiedatum: 3 januari 2018

Sinds kort is beeldbellen in Maasziekenhuis Pantein een feit. Het is een zeer waardevolle aanvulling op het app-contact met de dokter via de app BeterDichtbij. Het Maasziekenhuis is daarmee het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze gecombineerde service van beeldbellen en app-en binnen deze gebruiksvriendelijke app aanbiedt.

2018: Iets meer geboortes in Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 1 januari 2019

In Maasziekenhuis Pantein zijn het afgelopen jaar 1042 baby’s geboren; inclusief de poliklinische bevallingen, onder begeleiding van de eigen verloskundige.

Pijnloos onderzoek bij beknelde zenuw in de pols

Publicatiedatum: 27 december 2018

Met een pijnloos onderzoek direct weten wat er aan de hand is. Dat kan op het CTS-spreekuur van Maasziekenhuis Pantein. CTS is de afkorting voor het Carpale Tunnelsyndroom. Hierbij is er sprake van een beknelde zenuw in de pols.

Nieuwsbrief Cliëntenraad

Publicatiedatum: 11 december 2018

De Cliëntenraad van het Maasziekenhuis heeft een nieuwe nieuwsbrief uitgebracht. 

Onderzoek naar zorgen patiënt in eerste 24 uur

Publicatiedatum: 16 november 2018

Woensdag 14 tot en met vrijdag 16 november is er in zeven landen een zogenoemd flashmobonderzoek uitgevoerd naar de zorgen die een patiënt heeft gedurende de eerste 24 uur in het ziekenhuis. In Nederland werkte ook het Maasziekenhuis hier aan mee. 

Maasziekenhuis toont schilderijen Irene van den Besselaar

Publicatiedatum: 15 november 2018

In Maasziekenhuis Pantein zijn momenteel schilderijen te zien van Irene van den Besselaar. Het betreft nieuw werk van de laatste twee jaar.

9e plaats voor Maasziekenhuis in AD ziekenhuis top 100!

Publicatiedatum: 9 november 2018

Het Maasziekenhuis heeft een negende plaats behaald in de AD-ziekenhuis top 100! Een geweldige prestatie waar we heel blij mee zijn. Het is het resultaat van enorme gedrevenheid en inzet van iedereen die betrokken is bij de zorg.

 

Het Maasziekenhuis bestaat al weer 50 jaar!

Publicatiedatum: 26 oktober 2018

Het Maasziekenhuis bestaat 26 oktober 2018 alweer 50 jaar. Het ziekenhuis kent een rijke historie. De in gebruik name van het nieuwe ziekenhuis in 2011 was een van de recente hoogtepunten. De ziekenzorg in de regio kent echter al een langere geschiedenis. Een korte terugblik in vogelvlucht.

Naar het Maasziekenhuis? 3 Goede Vragen

Publicatiedatum: 24 oktober 2018

Maasziekenhuis Pantein attendeert patiënten sinds deze maand op de 3 Goede Vragen. De 3 Goede Vragen is een handig en eenvoudig hulpmiddel voor patiënten om in het ziekenhuis het goede gesprek te voeren.

Herstel financiën Maasziekenhuis is ingezet

Publicatiedatum: 23 oktober 2018

In het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO laat het Maasziekenhuis een stijging zien qua financiële prestaties; het ziekenhuis stijgt van de 65e naar de 57e plaats. Het ziekenhuis sloot 2017 af met positieve cijfers.

Wijziging bloedafname in regio

Publicatiedatum: 23 oktober 2018

Per maandag 5 november wijzigen de tijden en soms de dagen dat Maasziekenhuis Pantein in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg bloed afneemt bij de lokale prikposten.

Dansworkshops voor oncologiepatiënten Maasziekenhuis Pantein

Publicatiedatum: 19 oktober 2018

Bewegen is gezond en zouden we dagelijks moeten doen. Dat is een mooi streven, maar wat als bewegen niet zo gemakkelijk gaat? Dan is er de workshop Dansend in Balans. Maasziekenhuis Pantein organiseert deze workshop sinds kort voor patiënten die in het Maasziekenhuis worden behandeld voor kanker.

Zorg tijdens vakantie in Land van Cuijk

Publicatiedatum: 26 september 2018

Genieten van uw vakantie in het Land van Cuijk, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de zorg die u, uw partner of vriend nodig heeft.