Nieuws (archief)

Pijnloos onderzoek bij beknelde zenuw in de pols

Publicatiedatum: 27 december 2018

Met een pijnloos onderzoek direct weten wat er aan de hand is. Dat kan op het CTS-spreekuur van Maasziekenhuis Pantein. CTS is de afkorting voor het Carpale Tunnelsyndroom. Hierbij is er sprake van een beknelde zenuw in de pols.

Nieuwsbrief Cliëntenraad

Publicatiedatum: 11 december 2018

De Cliëntenraad van het Maasziekenhuis heeft een nieuwe nieuwsbrief uitgebracht. 

Onderzoek naar zorgen patiënt in eerste 24 uur

Publicatiedatum: 16 november 2018

Woensdag 14 tot en met vrijdag 16 november is er in zeven landen een zogenoemd flashmobonderzoek uitgevoerd naar de zorgen die een patiënt heeft gedurende de eerste 24 uur in het ziekenhuis. In Nederland werkte ook het Maasziekenhuis hier aan mee. 

Maasziekenhuis toont schilderijen Irene van den Besselaar

Publicatiedatum: 15 november 2018

In Maasziekenhuis Pantein zijn momenteel schilderijen te zien van Irene van den Besselaar. Het betreft nieuw werk van de laatste twee jaar.

9e plaats voor Maasziekenhuis in AD ziekenhuis top 100!

Publicatiedatum: 9 november 2018

Het Maasziekenhuis heeft een negende plaats behaald in de AD-ziekenhuis top 100! Een geweldige prestatie waar we heel blij mee zijn. Het is het resultaat van enorme gedrevenheid en inzet van iedereen die betrokken is bij de zorg.

 

Het Maasziekenhuis bestaat al weer 50 jaar!

Publicatiedatum: 26 oktober 2018

Het Maasziekenhuis bestaat 26 oktober 2018 alweer 50 jaar. Het ziekenhuis kent een rijke historie. De in gebruik name van het nieuwe ziekenhuis in 2011 was een van de recente hoogtepunten. De ziekenzorg in de regio kent echter al een langere geschiedenis. Een korte terugblik in vogelvlucht.

Naar het Maasziekenhuis? 3 Goede Vragen

Publicatiedatum: 24 oktober 2018

Maasziekenhuis Pantein attendeert patiënten sinds deze maand op de 3 Goede Vragen. De 3 Goede Vragen is een handig en eenvoudig hulpmiddel voor patiënten om in het ziekenhuis het goede gesprek te voeren.

Herstel financiën Maasziekenhuis is ingezet

Publicatiedatum: 23 oktober 2018

In het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO laat het Maasziekenhuis een stijging zien qua financiële prestaties; het ziekenhuis stijgt van de 65e naar de 57e plaats. Het ziekenhuis sloot 2017 af met positieve cijfers.

Wijziging bloedafname in regio

Publicatiedatum: 23 oktober 2018

Per maandag 5 november wijzigen de tijden en soms de dagen dat Maasziekenhuis Pantein in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg bloed afneemt bij de lokale prikposten.

Dansworkshops voor oncologiepatiënten Maasziekenhuis Pantein

Publicatiedatum: 19 oktober 2018

Bewegen is gezond en zouden we dagelijks moeten doen. Dat is een mooi streven, maar wat als bewegen niet zo gemakkelijk gaat? Dan is er de workshop Dansend in Balans. Maasziekenhuis Pantein organiseert deze workshop sinds kort voor patiënten die in het Maasziekenhuis worden behandeld voor kanker.

Zorg tijdens vakantie in Land van Cuijk

Publicatiedatum: 26 september 2018

Genieten van uw vakantie in het Land van Cuijk, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de zorg die u, uw partner of vriend nodig heeft.

‘Waar zou je zijn zonder stem?’

Publicatiedatum: 26 september 2018

Stel je houdt van zingen, maar je kunt door stemzwakte niet meer meezingen met je koor. Of je bent leraar en je kunt door stemproblemen niet meer lesgeven. Of je hebt een aandoening aan je longen waardoor je niet meer kunt bellen met je kinderen en kleinkinderen. We realiseren ons vaak niet hoe belangrijk onze stem is, totdat de stem het laat afweten.

Speciale babybedjes Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 16 september 2018

“Oh, wat leuk, die hebben wij zelf ook aangeschaft voor thuis!” De jonge ouders Isabelle Schreven en Tunne van den Berg uit het Noord-Limburgse Ottersum waren blij verrast. Hun zoontje Juliën mocht op vrijdag 14 september als eerste baby de cosleeper Mobycrib van het Maasziekenhuis in gebruik nemen.

Maasziekenhuis: nieuwe biowalk

Publicatiedatum: 16 augustus 2018

Het project biowalk, wandelen in de natuur voor diabetespatiënten van Maasziekenhuis Pantein, start op zaterdag 8 september met een nieuwe wandelgroep.

Veel belangstelling voor behandeling haperende vinger

Publicatiedatum: 15 oktober 2018

Een haperende vinger (in medische termen een triggervinger) kan iemands leven flink belemmeren. Chirurg Poelhekke van het Maasziekenhuis specialiseerde zich in een ingenieuze behandeling en hielp afgelopen jaar vele patiënten in korte tijd van hun probleem af.

Vader live bij bevalling dankzij videobellen

Publicatiedatum: 9 augustus 2018

Vanaf een boorplatform bij Terschelling zag Dennis van de Laar op zijn smartphone hoe zijn vrouw Simone in Maasziekenhuis Pantein met een keizersnede het leven schonk aan hun zoontje Roman. Met Dennis werd een WhatsApp video-verbinding gemaakt. Zo had het Noord-Limburgse echtpaar uit Horst-Meterik toch nog het idee samen te bevallen.

Roze lintje voor borstkankerzorg

Publicatiedatum: 5 juli 2018

Borstkankervereniging Nederland heeft opnieuw het roze lintje toegekend aan Maasziekenhuis Pantein.

Maasziekenhuis start met hernia-sneltraject

Publicatiedatum: 4 juli 2018

Heftige pijn in je rug met uitstraling naar je been of arm. Vaak na een plotselinge beweging, wanneer je je vertilt, of zonder aanwijsbare oorzaak. Het Maasziekenhuis heeft sinds kort een sneltraject. Binnen maximaal vijf weken vindt diagnose en behandeling plaats.

Aangepaste openingstijden bloedprikposten in de zomer

Publicatiedatum: 3 juli 2018

In de periode van 9 juli tot en met 17 augustus 2018 zijn onderstaande bloedprikposten beperkt geopend.

Tijdens Vierdaagse: op vrijdag geen bloedprikken in Haps en Cuijk

Publicatiedatum: 26 juni 2018

Vrijdag 20 juli 2018 zijn de bloedprikposten van Maasziekenhuis Pantein in Haps en Cuijk gesloten in verband met de Nijmeegse Vierdaagse.