Nieuws (archief)

Jaarverslag Cliëntenraad 2020

Publicatiedatum: 25 februari 2021

De Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein heeft zijn jaarverslag 2020 gepubliceerd.

Normale openingstijden Maasziekenhuis op ‘carnavalsmaandag’ 2021

Publicatiedatum: 2 februari 2021

Op carnavalsmaandag zijn normaal gesproken de openingstijden aangepast. Dit jaar is dat niet het geval. Op maandag 15 februari zijn het Maasziekenhuis en de Sint Maartenskliniek geopend en bereikbaar zoals gebruikelijk.

Digitaal IC-café voor IC-patiënten na corona

Publicatiedatum: Januari 2021

Op donderdag 21 januari vindt een landelijk digitaal IC-café plaats voor patiënten die met COVID-19 op een IC-afdeling hebben gelegen. Ook hun naasten worden uitgenodigd mee te doen aan de digitale bijeenkomst.

Dikke pluim voor laboratorium

Publicatiedatum: januari 2021

Het laboratorium van het Maasziekenhuis heeft van de Raad van Accreditatie (RvA) een dikke pluim gekregen voor zijn kwaliteit. Na een regulier kwaliteitsonderzoek verlengde de raad de erkenning met vier jaar.

Weer veel geboortes in Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 1 januari 2021

Wat is er mooier dan nieuw leven… Het hele jaar worden er bijna dagelijks baby’s geboren in Maasziekenhuis Pantein. In het afgelopen jaar 2020 ging het om 1011 bevallingen, waarvan twaalf tweelingen.

Contracten zorgverzekeraars 2021

Publicatiedatum: 31 december 2020

In verband met corona zijn de onderhandelingen voor 2021 tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars landelijk gevoerd en niet, zoals gebruikelijk, tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars apart.

Afschaling zorg

Publicatiedatum: 22 december 2020

 

Dinsdag 22 december 2020 maakte het ministerie van VWS bekend dat alle ziekenhuizen de reguliere, planbare zorg moeten gaan afschalen, met uitzondering van acute en oncologische zorg. De afspraken op de poliklinieken en afdeling radiologie gaan zoveel mogelijk door.

Afspraak? Een bel- of videoconsult is vaak ook mogelijk

Publicatiedatum: 16 december 2020

Heeft u een afspraak in het Maasziekenhuis, dan is een bel- of videoconsult vaak ook mogelijk. Bij een eerste afspraak moet u meestal wel eerst gezien worden door de arts, maar bij vervolgafspraken hoeft u niet altijd naar het ziekenhuis te komen. Neem gerust contact op om te overleggen over de mogelijkheden in uw situatie.

Virtuele spreekkamer: medisch specialist vaker in de huiskamer

Publicatiedatum: 7 december

Met de opening van het virtual hospital bij Maasziekenhuis Pantein, zet het ziekenhuis een nieuwe stap in de online dienstverlening aan patiënten. Dankzij de virtuele spreekkamers verbindt het ziekenhuis de zorg meer met thuis en verschijnt de dokter vaker ‘in de huiskamer’. Het is een aanvulling op het app- en beeldcontact dat het ziekenhuis al geruime tijd inzet.

Gouden smiley voor kinderzorg Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 1 december 2020

De kinderafdeling en de kinderdagbehandeling van Maasziekenhuis Pantein hebben de gouden smiley behaald. De gouden smiley is de hoogste waardering die een ziekenhuis voor kinderzorg kan halen.

Bent u goed verzekerd?

Publicatiedatum: 1 december 2020

Maasziekenhuis Pantein heeft voor 2020 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Momenteel vorderen ook de gesprekken over contracten voor 2021, hierover lees je meer op de pagina 'Ook in 2021 voor iedereen toegang tot goede ziekenhuiszorg'.

Maasziekenhuis opereert binnenkort ook in Mill

Publicatiedatum: 19 november 2020
maasziekenhuis

Het Maasziekenhuis gaat vanaf januari ook opereren in Mill. Het ziekenhuis kan in Mill gebruik maken van een modern operatiecomplex voor het uitvoeren van kleine medische ingrepen.

Vanaf 16 november afspraak nodig voor bloedafname in Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 12 november 2020

Maasziekenhuis Pantein wordt druk bezocht voor bloedafname. Daarom werken we vanaf 16 november 2020 in het ziekenhuis op afspraak. Voor alle andere bloedafnamelocaties in de regio kunnen mensen langskomen op de tijden zoals die op de website vermeld staan. Het maken van een afspraak is hier nog niet mogelijk. De tijden en dagen van bloedafname vindt u hier: www.maasziekenhuispantein.nl/patient-bloedprikken

Innovatie bij het lokaliseren van borstkankertumor

Publicatiedatum: 5 november 2020

Maasziekenhuis Pantein is een van de eerste ziekenhuizen die start met een innovatieve technologie bij het lokaliseren van een borstkankertumor: pintuition-marker-techniek. Deze techniek is patiëntvriendelijker, preciezer en effectiever. 

Video “In het ziekenhuis na een beroerte (CVA)”

Publicatiedatum: 22 oktober 2020

Een patiënt die in het Maasziekenhuis verblijft na een beroerte, ziet in de dagen van de opname heel wat op zich af komen. Er vinden verschillende onderzoeken plaats en de patiënt krijgt veel schriftelijke en mondelinge informatie over de aandoening en de verdere behandeling. Het is dan lastig om al deze informatie te onthouden en te verwerken.

Is de omschrijving op mijn factuur correct?

Publicatiedatum: 13 juli 2020

Mogelijk staat op de factuur van uw zorgverzekeraar vermeld dat u naar een eerste polikliniekbezoek bent geweest terwijl er sprake was van telefonisch contact of een beeldconsult.

Goede score Maasziekenhuis Pantein in BDO onderzoek

Publicatiedatum: 20 oktober 2020

Maasziekenhuis Pantein krijgt een mooie score in het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO. Het ziekenhuis heeft een rapportcijfer 8 behaald en eindigt daardoor op de 24e plaats (vorig jaar was dit de 61e plaats. Het verstevigen van de financiële positie van het ziekenhuis zet door: het jaar 2019 werd net als 2018 en 2017, afgesloten met positieve cijfers.

Laserbehandeling nierstenen voortaan dichtbij huis

Publicatiedatum: 13 oktober 2020

Nierstenen worden in Maasziekenhuis Pantein tegenwoordig door de uroloog verwijderd met een nieuwe lasertechniek en met behulp van een nieuwe methode: een ureterorenscopie met een laserdraadje.

Maasziekenhuis en GGZ starten poli voor zwangere vrouwen met psychische klachten

Publicatiedatum: 2 oktober 2020

Op 1 oktober is een nieuwe, maandelijkse poli in Maasziekenhuis Pantein gestart: de POP-poli. Deze poli biedt hulp aan vrouwen met psychische klachten voor, tijdens en/of na de zwangerschap. POP staat voor Psychiatrie, Obstetrie (verloskunde) en Pediatrie (kindergeneeskunde). Het betreft een samenwerkingsverband tussen Maasziekenhuis Pantein en GGZ Oost Brabant.

Maasziekenhuis: met Parkinsonhorloge meer goede uren

Publicatiedatum: 24 september 2020

Maasziekenhuis Pantein zet sinds kort het innovatieve Parkinsonhorloge in voor Parkinsonpatiënten. Het horloge registreert de bewegingen van patiënten en helpt om de medicatie goed in te stellen. Dit levert meer goede uren per dag op en meer kwaliteit van leven. Dat is enorme winst.