Nieuws (archief)

Zorg tijdens vakantie in Land van Cuijk

Publicatiedatum: 26 september 2018

Genieten van uw vakantie in het Land van Cuijk, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de zorg die u, uw partner of vriend nodig heeft.

‘Waar zou je zijn zonder stem?’

Publicatiedatum: 26 september 2018

Stel je houdt van zingen, maar je kunt door stemzwakte niet meer meezingen met je koor. Of je bent leraar en je kunt door stemproblemen niet meer lesgeven. Of je hebt een aandoening aan je longen waardoor je niet meer kunt bellen met je kinderen en kleinkinderen. We realiseren ons vaak niet hoe belangrijk onze stem is, totdat de stem het laat afweten.

Speciale babybedjes Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 16 september 2018

“Oh, wat leuk, die hebben wij zelf ook aangeschaft voor thuis!” De jonge ouders Isabelle Schreven en Tunne van den Berg uit het Noord-Limburgse Ottersum waren blij verrast. Hun zoontje Juliën mocht op vrijdag 14 september als eerste baby de cosleeper Mobycrib van het Maasziekenhuis in gebruik nemen.

Maasziekenhuis: nieuwe biowalk

Publicatiedatum: 16 augustus 2018

Het project biowalk, wandelen in de natuur voor diabetespatiënten van Maasziekenhuis Pantein, start op zaterdag 8 september met een nieuwe wandelgroep.

Veel belangstelling voor behandeling haperende vinger

Publicatiedatum: 15 oktober 2018

Een haperende vinger (in medische termen een triggervinger) kan iemands leven flink belemmeren. Chirurg Poelhekke van het Maasziekenhuis specialiseerde zich in een ingenieuze behandeling en hielp afgelopen jaar vele patiënten in korte tijd van hun probleem af.

Vader live bij bevalling dankzij videobellen

Publicatiedatum: 9 augustus 2018

Vanaf een boorplatform bij Terschelling zag Dennis van de Laar op zijn smartphone hoe zijn vrouw Simone in Maasziekenhuis Pantein met een keizersnede het leven schonk aan hun zoontje Roman. Met Dennis werd een WhatsApp video-verbinding gemaakt. Zo had het Noord-Limburgse echtpaar uit Horst-Meterik toch nog het idee samen te bevallen.

Roze lintje voor borstkankerzorg

Publicatiedatum: 5 juli 2018

Borstkankervereniging Nederland heeft opnieuw het roze lintje toegekend aan Maasziekenhuis Pantein.

Maasziekenhuis start met hernia-sneltraject

Publicatiedatum: 4 juli 2018

Heftige pijn in je rug met uitstraling naar je been of arm. Vaak na een plotselinge beweging, wanneer je je vertilt, of zonder aanwijsbare oorzaak. Het Maasziekenhuis heeft sinds kort een sneltraject. Binnen maximaal vijf weken vindt diagnose en behandeling plaats.

Aangepaste openingstijden bloedprikposten in de zomer

Publicatiedatum: 3 juli 2018

In de periode van 9 juli tot en met 17 augustus 2018 zijn onderstaande bloedprikposten beperkt geopend.

Tijdens Vierdaagse: op vrijdag geen bloedprikken in Haps en Cuijk

Publicatiedatum: 26 juni 2018

Vrijdag 20 juli 2018 zijn de bloedprikposten van Maasziekenhuis Pantein in Haps en Cuijk gesloten in verband met de Nijmeegse Vierdaagse.

Babyconsulent vraagbaak voor jonge ouders

Publicatiedatum: 20 juni 2018

Baby’s komen niet met een gebruiksaanwijzing. Het is voor ouders soms lastig om signalen van de baby te begrijpen. Een babyconsulent helpt hierbij. Maasziekenhuis Pantein beschikt over twee babyconsulenten. Dit zijn gespecialiseerd kinderverpleegkundigen met ruime ervaring in de ouder- en kindzorg. Zij zijn opgeleid om ouders te ondersteunen in de zorg voor hun baby. De babyconsulent is tevens opgeleid tot docent babymassage.

 

KNO en Heelkunde beste co-schappen 2017

Publicatiedatum: 14 juni 2018

Goede artsen opleiden voor de toekomst, dat is enorm belangrijk. Het Maasziekenhuis kan dat als de beste. Maar liefst vier vakgroepen van het Maasziekenhuis werden door artsen in opleiding genomineerd voor beste Co-schap 2017. De specialismen KNO en Heelkunde zijn door de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen zelfs uitgeroepen tot ‘Beste co-schap 2017’ (opleiding tot basisarts).

Pluim voor vruchtbaarheidszorg Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 24 mei 2018

Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft opnieuw een Pluim toegekend aan het Team Fertiliteitzorg van Maasziekenhuis Pantein.

Goede resultaten behandeling draaiduizeligheid

Publicatiedatum: 24 mei 2018

Veel mensen hebben er last van: draaiduizeligheid. Maasziekenhuis Pantein behandelt regelmatig mensen met deze klacht. Behandeling door de neuroloog en fysiotherapeut levert vaak binnen korte tijd goede resultaten op.

 

7-jarige Lisa overhandigt kinderboeken en –tijdschriften aan Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 24 april 2018

De 7 jarige Lisa overhandigde op 23 april, Wereldboekendag, een hele stapel nieuwe kinderboeken aan het Maasziekenhuis. Het ziekenhuis is daar heel blij mee.

Vrouwvriendelijke kijkoperatie in de baarmoeder

Publicatiedatum: 23 april 2018

In Maasziekenhuis Pantein worden kijkoperaties in de baarmoeder sinds kort met een speciale vrouwvriendelijke techniek uitgevoerd. 

Honderdste bevalling in bevalbad Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 13 april 2018

Het Maasziekenhuis telde onlangs de honderdste bevalling in het bevalbad. Sinds begin 2017 beschikt Maasziekenhuis Pantein over twee speciale baden. Zwangere vrouwen kunnen hier gebruik van maken om hun weeën op te vangen en eventueel in te bevallen. De belangstelling is groot.

Nieuwe blouses voor vrijwilligers Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 10 april 2018

Met een eigen blouse staan de vrijwilligers van Maasziekenhuis Pantein er voortaan pico bello en meer zichtbaar en herkenbaar op. 

Draaiduizeligheid vaak gemakkelijker te verhelpen dan gedacht

Publicatiedatum: 27 maart 2018

“Dokter, ik ben zo dol in de kop!” Neuroloog Ilja Bot van Maasziekenhuis Pantein ziet geregeld mensen met deze klacht op de poli verschijnen. Vaak lopen ze al jaren rond met duizeligheidsklachten. Klachten, die meestal met een eenvoudige behandeling te verhelpen zijn.  

Maasziekenhuis Pantein maakt terrein rookvrij

Publicatiedatum: 26 maart 2018

Vanaf 5 april is roken niet meer toegestaan op het terrein van het Maasziekenhuis. Iedereen die het ziekenhuisterrein betreedt, zal geattendeerd worden op het rookvrije terrein.