Nieuws (archief)

Mond, spraak, arm? Beroerte-alarm, bel 112!

Publicatiedatum: 14 mei 2016
foto hersenen

Dinsdag 14 mei is de Europese Dag van de Beroerte. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor een beroerte, ook wel CVA genoemd. Een CVA is een hersenbloeding of herseninfarct waar in Nederland meer dan 100 mensen per dag door worden getroffen. Het snel herkennen van de verschijnselen van een beroerte is belangrijk om de kans op blijvende schade zoveel mogelijk te beperken.

Meerjarenafspraken voor gezonde toekomst Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 18 april 2019

Zorgverzekeraars, zorgverleners, de Rabobank, de Pantein Zorggroep en het ministerie van VWS hebben meerjarenafspraken gemaakt over samenwerking in de zorgverlening in de regio en over de financiering en positie van het Maasziekenhuis. Hiermee versterkt het Maasziekenhuis de financiële basis voor de toekomst en daarmee de zorg voor de inwoners in Noordoost Brabant en Noord-Limburg.

Parkinson: hoe herken je dat?

Publicatiedatum: 11 april 2019

Trillen, stijfheid, moeilijk lopen…. het zijn bekende symptomen van de ziekte van Parkinson. De ziekte is dan al in een later stadium. Maar ook in het beginstadium van de ziekte zijn er al vage symptomen, die erop kunnen duiden dat de ziekte zich aan het ontwikkelen is.

Woorden als ‘medicijn’, dat werkt…

Publicatiedatum: 11 april 2019

Positief taalgebruik in de zorg is een krachtig ‘medicijn’. Dat bleek afgelopen week tijdens de training Focustaal en Medische Hypnose waarbij medewerkers van de kinderafdeling van Maasziekenhuis Pantein werden getraind. In de training werd gebruik gemaakt van wetenschappelijk ondersteunde en evidence based interventies gericht op ontspanning, pijn- en angstreductie. 

‘Van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’

Publicatiedatum: 5 april 2019

Nederland, is integrale zorg rondom de patiënt, binnen een regionaal netwerk van zorg- en welzijn, noodzakelijk. 28 regionale ziekenhuizen, waaronder Maasziekenhuis Pantein, verenigd in de SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) lanceren hun nieuwe strategische koers ‘van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’. Minister Bruins nam de strategisch koers vanochtend in ontvangst. Met deze strategie richten SAZ ziekenhuizen zich naast (medische) behandeling ook op preventie, vermindering van ongezondheid en bevordering van gezondheid; sterk verankerd in de regio én samen met de patiënt.

Hartverwarmende verwendag in het Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 29 maart 2019

Het is zaterdagmorgen 8.00 uur in het Maasziekenhuis. Normaal gesproken kun je bijna een speld horen vallen in de centrale hal. Vandaag niet. Her en der worden tafels en stoelen klaargezet. Voor de ingang worden auto’s uitgeladen en dozen naar binnen gebracht. Dit is duidelijk geen alledaagse zaterdag.

Jaarverslag Cliëntenraad 2018

Publicatiedatum: 28 maart 2019

De Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein heeft zijn jaarverslag 2018 gepubliceerd.

Maasziekenhuis: nieuwe biowalk

Publicatiedatum: 22 maart 2019

Het project biowalk, wandelen in de natuur voor diabetespatiënten van Maasziekenhuis Pantein, start op zaterdag 6 april met een nieuwe wandelgroep.

IC-café voor voormalig IC-patiënten en hun naasten

Publicatiedatum: 18 maart 2019

Het regio Netwerk-IC Nijmegen&Omstreken* organiseert op 2 april 2019 het eerste IC-café in deze regio. Het IC-café is een ontmoetingsplek waar voormalig IC-patiënten en hun familie, lotgenoten ontmoeten en kunnen praten over hun ervaringen betreffende de periode van ernstig ziek zijn, de opname op de IC-afdeling, maar ook over de periode daarna.

Nieuwe bloedafnamelocatie in Wanssum

Publicatiedatum: 8 maart 2019

Met ingang van dinsdag 12 maart heeft het Maasziekenhuis in Wanssum een bloedafnamepost in Gezondheidsplein De Postbaan. De bloedafnamepost is geopend op dinsdag tussen 10.15 en 10.30 uur.

Is de Spoedeisende Hulp in de zomer open?

Publicatiedatum: 1 maart 2019

De Spoedeisende Hulp van het Maasziekenhuis is 365 dagen per jaar, 24 uur per dag geopend voor patiëntenzorg.

Coloscopiecentrum opnieuw zeer positief beoordeeld

Publicatiedatum: 1 maart 2019

Het coloscopiecentrum van het Maasziekenhuis is een van de landelijke centra waar preventief darmonderzoek plaatsvindt. Het ziekenhuis ontving deze maand opnieuw een zeer positieve score bij de jaarlijkse kwaliteitstoets. 

Keppie voor oncologiepatiënten

Publicatiedatum: 22 februari 2019

Je haren verliezen door chemotherapie is meestal een hele vervelende bijwerking van de behandeling van kanker. Het verandert niet alleen je uiterlijk, je verliest ook lichaamswarmte via je hoofd.

Vacatures Cliëntenraad Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 20 februari 2019

Door het aflopen van de zittingstermijn van twee van zijn leden is de Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein op zoek naar twee nieuwe enthousiaste leden.

Sneltraject voor patiënten met bekkenbodemklachten

Publicatiedatum: 18 februari 2019

Het zal je maar gebeuren, ongewild urineverlies of problemen met de ontlasting precies op een moment dat het niet uitkomt. En ook een verzakking van de blaas, baarmoeder en/of endeldarm kan heel vervelend zijn. Het zijn klachten die men niet graag met de omgeving deelt.

Carnaval 2019: aangepaste openingstijden

Publicatiedatum: 14 februari 2019

Vanwege carnaval heeft Maasziekenhuis Pantein aangepaste openingstijden op maandag 4 maart. Voor spoedzorg is het Maasziekenhuis altijd 24 uur per dag bereikbaar.

 

Contracten met zorgverzekeraars

Publicatiedatum: februari 2018

Het Maasziekenhuis heeft voor 2019 met alle verzekeraars een contract afgesloten.

Oplaadpalen elektrische auto’s

Publicatiedatum: 5 februari 2019

Op het parkeerterrein van Maasziekenhuis bevinden zich vier oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Nieuwsbrief Cliëntenraad

Publicatiedatum: 31 januari 2019

De Cliëntenraad van het Maasziekenhuis heeft een nieuwe nieuwsbrief uitgebracht. Deze keer veel aandacht voor de speerpunten in 2019 .

Inloopbijeenkomst borstkanker in het kader van Wereldkankerdag 2019

Publicatiedatum: 10 januari 2019

Op dinsdag 5 februari organiseert Borstkankervereniging Nederland in het Maasziekenhuis een middag voor vrouwen en mannen die de diagnose borstkanker hebben gehad, om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in het vergadercentrum op de begane grond van het Maasziekenhuis (direct achter het restaurant).

 

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.