Nieuws (archief)

Maasziekenhuis: nieuwe biowalk

Publicatiedatum: 16 augustus 2018

Het project biowalk, wandelen in de natuur voor diabetespatiënten van Maasziekenhuis Pantein, start op zaterdag 8 september met een nieuwe wandelgroep.

Veel belangstelling voor behandeling haperende vinger

Publicatiedatum: 15 augustus 2018

Een haperende vinger (in medische termen een triggervinger) kan iemands leven flink belemmeren. Chirurg Poelhekke van het Maasziekenhuis specialiseerde zich in een ingenieuze behandeling en hielp afgelopen jaar vele patiënten in korte tijd van hun probleem af.

Vader live bij bevalling dankzij videobellen

Publicatiedatum: 9 augustus 2018

Vanaf een boorplatform bij Terschelling zag Dennis van de Laar op zijn smartphone hoe zijn vrouw Simone in Maasziekenhuis Pantein met een keizersnede het leven schonk aan hun zoontje Roman. Met Dennis werd een WhatsApp video-verbinding gemaakt. Zo had het Noord-Limburgse echtpaar uit Horst-Meterik toch nog het idee samen te bevallen.

Roze lintje voor borstkankerzorg

Publicatiedatum: 5 juli 2018

Borstkankervereniging Nederland heeft opnieuw het roze lintje toegekend aan Maasziekenhuis Pantein.

Maasziekenhuis start met hernia-sneltraject

Publicatiedatum: 4 juli 2018

Heftige pijn in je rug met uitstraling naar je been of arm. Vaak na een plotselinge beweging, wanneer je je vertilt, of zonder aanwijsbare oorzaak. Het Maasziekenhuis heeft sinds kort een sneltraject. Binnen maximaal vijf weken vindt diagnose en behandeling plaats.

Aangepaste openingstijden bloedprikposten in de zomer

Publicatiedatum: 3 juli 2018

In de periode van 9 juli tot en met 17 augustus 2018 zijn onderstaande bloedprikposten beperkt geopend.

Tijdens Vierdaagse: op vrijdag geen bloedprikken in Haps en Cuijk

Publicatiedatum: 26 juni 2018

Vrijdag 20 juli 2018 zijn de bloedprikposten van Maasziekenhuis Pantein in Haps en Cuijk gesloten in verband met de Nijmeegse Vierdaagse.

Babyconsulent vraagbaak voor jonge ouders

Publicatiedatum: 20 juni 2018

Baby’s komen niet met een gebruiksaanwijzing. Het is voor ouders soms lastig om signalen van de baby te begrijpen. Een babyconsulent helpt hierbij. Maasziekenhuis Pantein beschikt over twee babyconsulenten. Dit zijn gespecialiseerd kinderverpleegkundigen met ruime ervaring in de ouder- en kindzorg. Zij zijn opgeleid om ouders te ondersteunen in de zorg voor hun baby. De babyconsulent is tevens opgeleid tot docent babymassage.

 

KNO en Heelkunde beste co-schappen 2017

Publicatiedatum: 14 juni 2018

Goede artsen opleiden voor de toekomst, dat is enorm belangrijk. Het Maasziekenhuis kan dat als de beste. Maar liefst vier vakgroepen van het Maasziekenhuis werden door artsen in opleiding genomineerd voor beste Co-schap 2017. De specialismen KNO en Heelkunde zijn door de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen zelfs uitgeroepen tot ‘Beste co-schap 2017’ (opleiding tot basisarts).

Pluim voor vruchtbaarheidszorg Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 24 mei 2018

Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft opnieuw een Pluim toegekend aan het Team Fertiliteitzorg van Maasziekenhuis Pantein.

Goede resultaten behandeling draaiduizeligheid

Publicatiedatum: 24 mei 2018

Veel mensen hebben er last van: draaiduizeligheid. Maasziekenhuis Pantein behandelt regelmatig mensen met deze klacht. Behandeling door de neuroloog en fysiotherapeut levert vaak binnen korte tijd goede resultaten op.

 

7-jarige Lisa overhandigt kinderboeken en –tijdschriften aan Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 24 april 2018

De 7 jarige Lisa overhandigde op 23 april, Wereldboekendag, een hele stapel nieuwe kinderboeken aan het Maasziekenhuis. Het ziekenhuis is daar heel blij mee.

Vrouwvriendelijke kijkoperatie in de baarmoeder

Publicatiedatum: 23 april 2018

In Maasziekenhuis Pantein worden kijkoperaties in de baarmoeder sinds kort met een speciale vrouwvriendelijke techniek uitgevoerd. 

Honderdste bevalling in bevalbad Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 13 april 2018

Het Maasziekenhuis telde onlangs de honderdste bevalling in het bevalbad. Sinds begin 2017 beschikt Maasziekenhuis Pantein over twee speciale baden. Zwangere vrouwen kunnen hier gebruik van maken om hun weeën op te vangen en eventueel in te bevallen. De belangstelling is groot.

Nieuwe blouses voor vrijwilligers Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 10 april 2018

Met een eigen blouse staan de vrijwilligers van Maasziekenhuis Pantein er voortaan pico bello en meer zichtbaar en herkenbaar op. 

Draaiduizeligheid vaak gemakkelijker te verhelpen dan gedacht

Publicatiedatum: 27 maart 2018

“Dokter, ik ben zo dol in de kop!” Neuroloog Ilja Bot van Maasziekenhuis Pantein ziet geregeld mensen met deze klacht op de poli verschijnen. Vaak lopen ze al jaren rond met duizeligheidsklachten. Klachten, die meestal met een eenvoudige behandeling te verhelpen zijn.  

Maasziekenhuis Pantein maakt terrein rookvrij

Publicatiedatum: 26 maart 2018

Vanaf 5 april is roken niet meer toegestaan op het terrein van het Maasziekenhuis. Iedereen die het ziekenhuisterrein betreedt, zal geattendeerd worden op het rookvrije terrein.

Nieuwe behandeling in Maasziekenhuis: penisprothese bij ernstig erectieprobleem

Publicatiedatum: 21 maart 2018

De meeste mannen praten er niet graag over, maar erectieproblemen komen vaker voor dan gedacht. Met reguliere behandelingen zoals een erectiepil of injecties kunnen veel mannen geholpen worden. Als deze behandelingen geen oplossing bieden voor de erectieproblemen, kunnen mannen vanaf nu in Maasziekenhuis Pantein terecht voor het plaatsen van een penisprothese. Dit gebeurt door de urologen Balk van Maasziekenhuis Pantein en D’Hauwers van het Radboudumc.

Griepgolf: actuele situatie Maasziekenhuis Pantein

Publicatiedatum: 9 maart 2018, 16.00 uur

 

Door de aanhoudende griepgolf ligt het Maasziekenhuis op dit moment nagenoeg vol. Ondanks dat er veel zieken zijn in de regio hoeven er nog geen afspraken op de poliklinieken of operaties afgezegd te worden. Ook binnen de zorgcentra van Pantein zijn nog plaatsen beschikbaar, zodat goede zorg en eventuele doorstroom van patiënten uit het Maasziekenhuis gewaarborgd is.

Jaarverslag Cliëntenraad 2017

Publicatiedatum: 8 maart 2018

De Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein heeft zijn jaarverslag 2017 gepubliceerd.