Nieuws (archief)

Openingstijden Maasziekenhuis met Bevrijdingsdag

Publicatiedatum: 24 april 2020

Op dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) heeft Maasziekenhuis Pantein aangepaste openingstijden. Voor spoedzorg is het Maasziekenhuis altijd 24 uur per dag bereikbaar.

Jaarverslag Cliëntenraad 2019

Publicatiedatum: 23 april 2020

De Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein heeft zijn jaarverslag 2019 gepubliceerd.

Informatiebrief Cliëntenraad

Publicatiedatum: maart 2020

De Cliëntenraad van het Maasziekenhuis heeft een nieuwe nieuwsbrief uitgebracht.

Digitale gegevensuitwisseling vergroot rol patiënt

Publicatiedatum: 12 februari 2020

De rol van de patiënt in het eigen zorgproces verandert. De patiënt wordt steeds meer een partner voor zorgprofessionals. In dat kader zette het Maasziekenhuis Pantein de afgelopen maanden forse stappen op het gebied van digitale gegevensuitwisseling. Daarbij richtte het ziekenhuis zich op het ontwikkelen van patiëntenportaal MijnPantein en de digitale uitwisseling van medicatie-info.

Carnaval 2020: aangepaste openingstijden Maasziekenhuis Pantein

Publicatiedatum: 4 februari 2020

Vanwege carnaval heeft Maasziekenhuis Pantein aangepaste openingstijden op maandag 24 februari. Voor spoedzorg is het Maasziekenhuis altijd 24 uur per dag bereikbaar.

Enig ongemak: pinnen bij parkeerautomaat Maasziekenhuis niet mogelijk

Publicatiedatum: 7 januari 2020

In de periode van 6 januari tot en met 24 januari is er door omstandigheden geen mogelijkheid om te pinnen bij de parkeerautomaten in het ziekenhuis en in de parkeergarage. Er kan wel betaald worden met contant geld.

Eerste ‘Maasziekenhuisbaby’ van 2020 is Rev

Publicatiedatum: 3 januari 2020

De eerste baby die in 2020 in Maasziekenhuis Pantein ter wereld kwam heet Rev. Hij is geboren op donderdagmiddag 2 januari en maakt het goed. Rev is de zoon en het broertje van de familie Jansen uit Boxmeer.

Vorig jaar 1029 baby’s geboren in Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 2 januari 2020

In 2019 zijn er in totaal 1029 baby’s geboren in Maasziekenhuis Pantein. Net als het jaar daarvoor kwamen er meer jongens dan meisjes ter wereld.

Bloedafname Wilbertoord gesloten in kerstperiode

Publicatiedatum: 13 december 2019

Dinsdag 24 en 31 december 2019 is de bloedafnamepost van Maasziekenhuis Pantein in Wilbertoord gesloten. De bloedafname in het Maasziekenhuis en de overige bloedafnameposten in de regio zijn wel geopend. Voor een actueel overzicht van de openingstijden en locaties: www.maasziekenhuispantein.nl/patient-bloedprikken

 

 

 

Maasziekenhuis in top 10 best gewaardeerde ziekenhuizen op ZorgkaartNederland

Publicatiedatum: 3 december 2019

Maasziekenhuis Pantein staat in de top 10 van best gewaardeerde ziekenhuizen op ZorgkaartNederland. Het Maasziekenhuis scoort over 2019 gemiddeld een 9,1.

Kiwanis-poppen voor afdeling Kind

Publicatiedatum: 29 november 2019

Kiwanis Land van Cuijk verraste de kinderafdeling van Maasziekenhuis Pantein deze week met 150 Kiwanis-poppen. Op de katoenen, blanco poppen kunnen kinderen tekenen hoe zij zich voelen. De poppen worden ook gebruikt om contact te maken met de kinderen, ze voor te bereiden op hun behandeling en gerust te stellen.

Nieuw in het Maasziekenhuis: polikliniek voor schildklierknobbeltje

Publicatiedatum: 28 november 2019

Vanaf donderdag 5 december start Maasziekenhuis Pantein met een nieuwe polikliniek: de schildkliernoduspoli. Patiënten met een knobbeltje op de schildklier kunnen bij internist-endocrinoloog Hanneke Beijers terecht voor onderzoek.

'Ik leerde schilderen in het ziekenhuis tijdens mijn behandeling'

Publicatiedatum: 15 november 2019

Leren schilderen in het ziekenhuis terwijl je wordt behandeld voor kanker? Dat klinkt vreemd en toch is het waar. In het Maasziekenhuis kunnen patiënten die worden behandeld voor kanker deelnemen aan een creatieve workshop. Zo kan het dus zijn dat je je eerste schilderij maakt tussen twee chemobehandelingen in.

Nieuwe MRI in gebruik met nieuwste technologie

Publicatiedatum: 12 november 2019

Deze maand heeft het Maasziekenhuis een nieuwe MRI in gebruik genomen. Door de ingebruikname van de nieuwe apparatuur kan met nog meer precisie de juiste diagnose worden gesteld.

Maasziekenhuis behaalt 2e plaats streekziekenhuizen in AD top 100

Publicatiedatum: 8 november 2019

Alle reden voor een hoera-momentje! We zijn 2e geworden in de ranglijst van streekziekenhuizen van de Ziekenhuis Top 100. Wat zijn we trots! Complimenten voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Goede zorg bieden aan de inwoners, daar gaan we voor!

Nieuw: digitale inzage dossier

Publicatiedatum: 30 oktober 2019

Vanaf 4 november 2019 is voor alle patiënten van het Maasziekenhuis Pantein het patiëntenportaal MijnPantein beschikbaar.

Herstel financiën Maasziekenhuis zet door

Publicatiedatum: 8 oktober 2019

In het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO daalt het Maasziekenhuis in de ranking van de 57 naar de 61e plaats, toch zet het financiële herstel door. Het ziekenhuis sloot het jaar 2018, net als het jaar 2017, af met positieve cijfers. 

10 jaar Dementie Keten Team Noordelijke Maasvallei

Publicatiedatum: 7 oktober 2019

Dit jaar bestaat Dementie Keten Noordelijke Maasvallei 10 jaar. Op 5 november vindt daarom een middagsymposium plaats. Dit symposium is toegankelijk voor iedereen die in z'n dagelijks leven en/of werk te maken heeft met mensen met dementie, dus zowel professionals als inwoners. 

Kraamafdeling Maasziekenhuis ontvangt smiley voor goede zorg

Publicatiedatum: 19 september 2019

De kraamafdeling van Maasziekenhuis Pantein is opnieuw beloond met een bronzen smiley. Daarmee voldoet de kraamafdeling aan alle eisen die de Stichting Kind en Ziekenhuis stelt aan goede zorg en dienstverlening op de kraamafdeling. De bronzen smiley is de hoogste waardering die een kraamafdeling kan behalen.

Maasziekenhuis toont werken van Anna Hoogenbosch en Adriaan van Rossen

Publicatiedatum: 24 juli 2019

In Maasziekenhuis Pantein zijn momenteel schilderijen te zien van Anna Hoogenbosch uit Rijkevoort. Het werk is geïnspireerd op verhalen, teksten en reiservaringen. Het werk dat nu te zien is in het Maasziekenhuis is van een oudere periode waarin stillevens te zien zijn van wat minder gebruikelijke voorwerpen.