Cliëntenraad Maasziekenhuis zoekt nieuw lid

Publicatiedatum: 1 februari 2018

Door het aflopen van de zittingstermijn van één van zijn leden is de Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein op zoek naar een nieuw lid uit het Land van Cuijk of Noord-Limburg.

Doel
De Cliëntenraad is er voor de algemene belangen van de huidige cliënten met hun familie, maar ook voor alle potentiële klanten in het verzorgingsgebied, voor hun familie en voor de bezoekers van het Maasziekenhuis. De Cliëntenraad behartigt als ‘pro-actief meedenker’ deze belangen en adviseert over een breed scala aan onderwerpen die de kwaliteitsbeleving van patiënten beïnvloeden zoals:
• de kwaliteit van de zorg
• voeding
• hygiëne
• patiëntveiligheid
• patiëntenparticipatie

Werkzaamheden
De Cliëntenraad is een serieuze gesprekspartner voor de Raad van Bestuur en andere zorgmedewerkers binnen het ziekenhuis. De raad vergadert twaalf keer per jaar en zes keer per jaar is er overleg met de Raad van Bestuur. Verder is er regelmatig overleg en steeds meer samenwerking met de cliëntenraden van Thuiszorg Pantein en Zorgcentra Pantein.

Samenstelling
De Cliëntenraad bestaat uit zeven personen (drie mannen en vier vrouwen). Gezien de spreiding van de leden over het verzorgingsgebied van het Maasziekenhuis hebben belangstellenden uit het gebied Milsbeek, Gennep, Afferden, Bergen een pré. Verder gaat de voorkeur uit naar kandidaten die affiniteit met financiën hebben.

Informatie
Belangstellenden kunnen informatie inwinnen bij Jacques Cuppes, voorzitter Cliëntenraad, telefoon 06 53 39 73 22. Uw sollicitatie kunt u tot 1 maart 2018 mailen naar de secretaresse van de Cliëntenraad, mevrouw A. Hubers: a.hubers@pantein.nl

Jo Jansen, lid Cliëntenraad: “De Cliëntenraad is een hele actieve club vrijwilligers. Het werk in de Cliëntenraad is boeiend, uitdagend en draagt bij aan kwalitatief hoogwaardige en goed aansluitende patiëntenzorg.”