Diagnose borstkanker in één ochtend

Publicatiedatum: 1 juli 2019

Als er een verdenking is van borstkanker en de huisarts u verwijst naar het ziekenhuis, dan wilt u zo snel mogelijk duidelijkheid hebben of er een behandeling nodig is. Bij het Maasziekenhuis werken we daarom met sneldiagnostiek.


Snel duidelijkheid door sneldiagnostiek
Alle onderzoeken die nodig zijn om een diagnose te stellen, worden zoveel mogelijk in één ochtend uitgevoerd op de mammapoli. In de meeste situaties is dan al aan het einde van de ochtend duidelijkheid over wat er aan de hand is. De periode van onzekerheid proberen we op die manier zo kort mogelijk te houden.

 

Samenwerking Maasziekenhuis en Radboudumc
In het Maasziekenhuis werken we met een multidisciplinair team van verschillende specialisten: een chirurg, radioloog, een patholoog, een verpleegkundig specialist en de casemanager mammacare. De mammapoli van ons ziekenhuis werkt nauw samen met de mammapoli van het Radboudumc. De onderzoeken en uitslagen worden gezamenlijk besproken door de mammateams van beide ziekenhuizen. Zo kunnen we patiënten zo snel mogelijk de definitieve diagnose geven en vervolgens het beste behandelplan opstellen en aan de patiënt voorleggen. In het hele behandeltraject is de stem van de patiënt zeer belangrijk.