Extra maatregelen vanwege het coronavirus

In verband met het coronavirus gelden er extra regels voor het aantal bezoekers, de bezoekduur, het houden van afstand tot anderen en handhygiëne.

Aangepaste dienstverlening

Op dit moment is de dienstverlening in het Maasziekenhuis aangepast. Leest u de volgende informatie met instructies goed door.
Heeft u een uitnodiging voor een afspraak? Meer informatie en het laatste nieuws leest u hier.

Bezoekregeling aangescherpt
Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn de richtlijnen voor bezoek aangepast. Lees op de pagina bezoektijden welke voorwaarden gelden.

U mag alleen naar het ziekenhuis komen als u aan alle hieronder genoemde criteria voldoet:

• u bent niet verkouden
  • u heeft geen koorts.
  • u bent niet in aanraking gekomen met een persoon die (mogelijk) besmet is met het coronavirus.
  • u bent de afgelopen tien dagen niet in een land/regio geweest, waarvoor het reisadvies oranje of rood is.

Bloedafname

Vanwege het coronavirus zijn sommige bloedprikposten gesloten. Enkele bloedafnamelocaties hebben aangepaste openingstijden.

Bekijk het actuele overzicht van de bloedafnamelocaties en de openingstijden

Röntgenfoto’s maken: tijdelijk op afspraak
Vanwege corona is het op dit moment niet mogelijk om zonder afspraak naar de afdeling Radiologie te komen. Voor het maken van standaard röntgenfoto's (bijvoorbeeld van een hand, voet of andere botten of een longfoto) is het belangrijk dat u eerst een afspraak maakt. Dat kan via het telefoonnummer 0485-84 52 85.

Patiënten die zich zonder afspraak in het ziekenhuis melden, kunnen helaas niet worden geholpen.

Grand Café en restaurant

Het grand café in het Maasziekenhuis Pantein is dagelijks geopend van 8.00 – 19.00 uur en voor iedereen toegankelijk. Het grand café biedt een beperkt assortiment aan etenswaren. Deze kunnen worden afgehaald en er is beperkt zitgelegenheid om etenswaren te nuttigen.

Het restaurant in het Maasziekenhuis Pantein blijft voorlopig alleen toegankelijk voor medewerkers.

Praktische instructies

• Vanwege het coronavirus schudden we op dit moment geen handen.

Hoe voorkomt u verspreiding van het virus?

• Was uw handen regelmatig, minimaal 20 seconden met zeep. Droog de handen met papieren handdoekjes.
  • Is handen wassen lastig? Gebruik dan desinfecterende handmiddelen (handalcohol).
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Actuele informatie
Voor actuele informatie over het coronavirus, kunt u de website van het RIVM raadplegen.

Vragen
Heeft u als klant of bezoeker van het Maasziekenhuis nog vragen, neem dan contact met ons op via het algemene telefoonnummer: 0485 - 84 5000.

ADVIES VAN DE HUISARTSEN:
Thuisblijven of bellen naar de huisarts?

Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?
Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. U hoeft de huisarts niet te bellen. Uw klachten zijn mild. Kijk op thuisarts.nl voor betrouwbare informatie.

Worden uw klachten erger?
U heeft koorts (meer dan 38,0 graden Celsius) en u hoest of ademt moeilijk?
Dan moet u wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.