Extra maatregelen vanwege het coronavirus

In verband met het coronavirus gelden er extra regels voor het aantal bezoekers, de bezoekduur, het houden van afstand tot anderen en handhygiëne.

Mondkapje vereist in Maasziekenhuis

Met ingang van 6 oktober is voor iedereen (van 13 jaar en ouder) die naar het ziekenhuis komt een mondkapje vereist. Neemt u daarom zelf een stoffen mondkapje of wegwerpmondkapje mee. Naast het dragen van een mondkapje is het zo goed mogelijk aanhouden van 1,5 meter afstand belangrijk, net als een goede handhygiëne. Ook is een coronacheck belangrijk. U kunt dit zelf doen vlak voor vertrek naar het ziekenhuis: www.pantein.nl/coronavragen.

Heeft u een afspraak?

Op dit moment is de dienstverlening in het Maasziekenhuis aangepast. Leest u de volgende informatie met instructies goed door.
Heeft u een uitnodiging voor een afspraak? Meer informatie en het laatste nieuws leest u hier.

Bezoekregeling aangescherpt
Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn de richtlijnen voor bezoek aangepast. Lees op de pagina bezoektijden welke voorwaarden gelden.

U mag alleen naar het ziekenhuis komen als u aan alle hieronder genoemde criteria voldoet:

• u bent niet verkouden
  • u heeft geen koorts of luchtwegenklachten.
  • u bent de afgelopen tien dagen niet in een land/regio geweest, waarvoor het reisadvies oranje of rood is.
  • u bent niet in aanraking gekomen met een persoon die (mogelijk) besmet is met het coronavirus.

U dient thuis te blijven (10 dagen thuisquarantaine – conform richtlijnen RIVM) wanneer uw huisgenoot Corona positief getest is en/of wanneer iemand waarmee u in nauw contact bent geweest Corona positief is getest. Kunt u om die reden niet naar uw afspraak komen, laat het ons dan telefonisch weten. Is uitstel van uw afspraak vanwege uw (urgente) medische situatie niet mogelijk, overleg dan vooraf telefonisch met onze zorgverleners.

Bloedafname

Vanwege het coronavirus zijn sommige bloedprikposten gesloten. Enkele bloedafnamelocaties hebben aangepaste openingstijden.

Bekijk het actuele overzicht van de bloedafnamelocaties en de openingstijden

Röntgenfoto’s maken: tijdelijk op afspraak
Vanwege corona is het op dit moment niet mogelijk om zonder afspraak naar de afdeling Radiologie te komen. Voor het maken van standaard röntgenfoto's (bijvoorbeeld van een hand, voet of andere botten of een longfoto) is het belangrijk dat u eerst een afspraak maakt. Dat kan via het telefoonnummer 0485-84 52 85.

Patiënten die zich zonder afspraak in het ziekenhuis melden, kunnen helaas niet worden geholpen.

Grand Café en restaurant

Het grand café in het Maasziekenhuis Pantein is vanaf woensdagavond 14 oktober 19.00 uur gesloten vanwege de landelijke coronaregels voor horeca. Voor een drankje kunt u terecht bij een van de automaten in de hal van het ziekenhuis.

Het restaurant in het Maasziekenhuis Pantein blijft voorlopig alleen toegankelijk voor medewerkers.

Praktische instructies

• Vanwege het coronavirus schudden we op dit moment geen handen.

Hoe voorkomt u verspreiding van het virus?

• Was uw handen regelmatig, minimaal 20 seconden met zeep. Droog de handen met papieren handdoekjes.
  • Is handen wassen lastig? Gebruik dan desinfecterende handmiddelen (handalcohol).
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Actuele informatie
Voor actuele informatie over het coronavirus, kunt u de website van het RIVM raadplegen.

Vragen
Heeft u als klant of bezoeker van het Maasziekenhuis nog vragen, neem dan contact met ons op via het algemene telefoonnummer: 0485 - 84 5000.

ADVIES VAN DE HUISARTSEN:
Thuisblijven of bellen naar de huisarts?

Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?
Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. U hoeft de huisarts niet te bellen. Uw klachten zijn mild. Kijk op thuisarts.nl voor betrouwbare informatie.

Worden uw klachten erger?
U heeft koorts (meer dan 38,0 graden Celsius) en u hoest of ademt moeilijk?
Dan moet u wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.