Extra maatregelen vanwege het coronavirus

Publicatiedatum: mei 2020

In verband met het coronavius hebben we maatregelen getroffen om de kans op een besmetting van klanten, bezoekers en/of medewerkers te verkleinen.

Aangepaste dienstverlening

Op dit moment is de dienstverlening in het Maasziekenhuis is aangepast. Leest u de volgende informatie met instructies goed door. Meer informatie en het laatste nieuws leest u hier.

Bezoekregeling aangescherpt
Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn de richtlijnen voor bezoek aangepast. Lees op de pagina bezoektijden welke voorwaarden gelden.

U mag alleen naar het ziekenhuis komen als u aan alle hieronder genoemde criteria voldoet:

• u bent niet verkouden
  • u heeft geen koorts.
  • u bent niet in aanraking gekomen met een persoon die (mogelijk) besmet is met het coronavirus.

Poli Bloedafname Maasziekenhuis weer geopend

Vanaf maandag 18 mei kunnen patiënten voor bloedafname weer terecht op de poli Bloedafname in het Maasziekenhuis. De polikliniek is geopend op werkdagen tussen 7.30 en 16.00 uur. Dit betekent dat per 18 mei de externe bloedafnamelocatie in Boxmeer (Het Hoogkoor) sluit.

Patiënten met ziekteverschijnselen van hoesten, verkoudheid, koorts of benauwdheid kunnen voor bloedafname alléén terecht op de poli Bloedafname in het Maasziekenhuis (dus niet op de andere bloedafnamelocaties) en alléén tussen 16.00 en 16.30 uur.

Bekijk het actuele overzicht van de bloedafnamelocaties en de openingstijden

LET OP:

Woont u in de regio Venray, dan kunt u NIET terecht bij Viecuri Venray. De dichtstbijzijnde locatie voor u is dan Vierlingsbeek.

Röntgenfoto’s maken: tijdelijk op afspraak

Vanwege corona is het op dit moment niet mogelijk om zonder afspraak naar de afdeling Radiologie te komen. Voor het maken van standaard röntgenfoto's (bijvoorbeeld van een hand, voet of andere botten of een longfoto) is het belangrijk dat u eerst een afspraak maakt. Dat kan via het telefoonnummer 0485-84 52 85.

Patiënten die zich zonder afspraak in het ziekenhuis melden, kunnen helaas niet worden geholpen.

Grand Café en restaurant gesloten
Vanwege het coronavirus zijn het Grand Café en het restaurant tijdelijk gesloten.

Praktische instructies

• Vanwege het coronavirus schudden we op dit moment geen handen.

Hoe voorkomt u verspreiding van het virus?

• Was uw handen regelmatig, minimaal 20 seconden met zeep. Droog de handen met papieren handdoekjes.
  • Is handen wassen lastig? Gebruik dan desinfecterende handmiddelen (handalcohol).
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Actuele informatie
Voor actuele informatie over het coronavirus, kunt u de website van het RIVM raadplegen. Op de website van de NOS leest u meer over actuele ontwikkelingen.

Vragen
Heeft u als klant of bezoeker van het Maasziekenhuis nog vragen, neem dan contact met ons op via het algemene telefoonnummer: 0485 - 84 5000.

ADVIES VAN DE HUISARTSEN:
Thuisblijven of bellen naar de huisarts?

Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?
Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. U hoeft de huisarts niet te bellen. Uw klachten zijn mild. Kijk op thuisarts.nl voor betrouwbare informatie.

Worden uw klachten erger?
U heeft koorts (meer dan 38,0 graden Celsius) en u hoest of ademt moeilijk?
Dan moet u wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.