Heeft u een uitnodiging voor een afspraak?

Vanwege het coronavirus is de dienstverlening van de Brabantse ziekenhuizen, waaronder het Maasziekenhuis, in de afgelopen periode anders verlopen.

Ondertussen ontvangen de poliklinieken weer patiënten:
  • Patiënten waarvan de afspraak in de afgelopen maanden is afgebeld, worden door het ziekenhuis benaderd.
  • Afspraken die in de afgelopen maanden niet zijn afgebeld, gaan gewoon door.

Bij alle afspraken nemen we de geldende veiligheidsregels in acht die voor patiënten en zorgverleners van belang zijn, waaronder 1,5 meter afstand en handdesinfectie bij toegang tot het ziekenhuis. Voor het veilig en op een verantwoorde manier kunnen werken, hanteren we daarnaast de volgende werkwijze:

• We verzoeken patiënten met coronagerelateerde klachten (hoesten, niezen, verkoudheid, kortademigheid of koorts) contact op te nemen met de betreffende poli, bij voorkeur 1 tot 2 dagen voor de afspraak.
  • Bij de ingang van het ziekenhuis krijgen patiënten vragen over mogelijke corona-klachten. U kunt de toegangsprocedure versnellen door deze vragen kort voor aankomst te beantwoorden via: maasziekenhuispantein.nl/coronavragen. Laat de uitkomst via uw mobiele telefoon zien of print deze uit.
  • Patiënten wordt verzocht om alleen naar binnen te gaan. Een begeleider is alleen toegestaan als het medisch noodzakelijk is.
  • Neem pas 10 minuten voor de afspraaktijd plaats in de wachtkamer.
  • Patiënten wordt gevraagd om meteen na afloop van de afspraak het ziekenhuis weer te verlaten, tenzij er direct nog een vervolgafspraak nodig is, bijvoorbeeld bloedafname.

• De wachtruimtes en looproutes zijn aangepast, zodat de afstand van minimaal anderhalve meter aangehouden kan worden.
  • De poliklinieken zijn daarnaast zodanig ingericht dat het personeel veilig kan werken.

Door samen zorgvuldig te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, doen we er alles aan om ieders veiligheid zo goed mogelijk te beschermen. Dank voor uw begrip en medewerking.