Maasziekenhuis neemt zorg-ICT systeem HiX in gebruik

Publicatiedatum: 31 oktober 2017

Maasziekenhuis Pantein is met succes overgestapt naar het nieuwe ziekenhuisinformatiesysteem HiX van ChipSoft.

Pantein-bestuurder Ton Hazekamp is blij met de probleemloze overstap na een intensieve voorbereidingsperiode van ruim negen maanden. “Het Maasziekenhuis beschikt hiermee over nieuwe en toekomstbestendige toepassingsmogelijkheden”.

Het ziekenhuis maakte tot op heden gebruik van EZIS, maar door de veranderingen in het zorglandschap was er behoefte aan een modernere totaaloplossing. De overgang naar HiX ondersteunt het ziekenhuis bij verbeterde mogelijkheden om digitaal te werken, bijvoorbeeld ten aanzien van patiënteninformatie. Bovendien is met de komst van HiX de weg vrij om de voorbereidingen te treffen voor het invoeren van een gebruiksvriendelijk patiëntenportaal, ter ondersteuning van onder andere dossierinzage en informatie aan de klant.