Maasziekenhuis: nieuwe biowalk

Publicatiedatum: 16 augustus 2018

Het project biowalk, wandelen in de natuur voor diabetespatiënten van Maasziekenhuis Pantein, start op zaterdag 8 september met een nieuwe wandelgroep.


Suikergehalte daalt
Eén uurtje per dag stevig wandelen in de natuur betekent voor patiënten met diabetes type 2 in veel gevallen minder tabletten en insuline spuiten. Door te bewegen daalt het suikergehalte in het bloed. Daardoor kunnen minder medicijnen nodig zijn. Jacobien Driessen, diabetesverpleegkundige bij het Maasziekenhuis: “Eigenlijk gaat het bij biowalk om een verandering van leefstijl. Wij helpen de mensen op weg met tien wekelijkse wandelingen op zaterdag, vergezeld door een IVN-gids die af toe iets vertelt over de natuur.”

 

Ze blijven wandelen
Zelf loopt Jacobien ook mee. “Al wandelend coach ik de patiënten en kunnen zij met vragen bij mij terecht. Het is ook een mooie actie wijze van lotgenotencontact. Dit werkt heel positief. Vrijwel alle wandelaars blijven na de biowalks wandelen omdat zij de meerwaarde voor hun gezondheid hebben ervaren.”
Het biowalk-project is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vrienden van het Maasziekenhuis.

 

Informatie / aanmelden
De nieuwe serie van tien biowalks op de zaterdagochtend start op 8 september. Er zijn nog plaatsen vrij en toelating geschiedt op volgorde van aanmelding. Elke deelnemer mag een introducé meenemen. Deze hoeft geen diabetes te hebben. Deelname is kosteloos. Voor meer informatie of aanmelding: diabetesverpleegkundige Jacobien Driessen (j.driessen@pantein.nl), of telefonisch op dinsdag of donderdag tussen 8.30-9.00 uur: 0485-845228.