Diabeteszorg

Diabetes mellitus, meestal diabetes of suikerziekte genoemd, is een chronische ziekte. Dat betekent dat u voor langere tijd voor deze ziekte behandeld moet worden. Artsen en verpleegkundigen uit verschillende disciplines werken samen aan uw behandeling. In Maasziekenhuis Pantein is alle zorg voor mensen met diabetes samengebracht op de polikliniek Diabeteszorg.


Alle zorg op de polikliniek Diabeteszorg wordt verleend door leden van het diabetesteam. Elk van hen heeft een eigen aandachtsgebied. Het team werkt nauw samen, zodat de behandeling en adviezen goed op elkaar afgestemd worden. Op deze manier worden complicaties zoveel mogelijk voorkomen of uitgesteld. Het diabetesteam bestaat uit een internist, een diabetesverpleegkundige, een diëtist, een oogarts, een podotherapeut en een medisch psycholoog. In de folder Maak kennis met het diabetesteam kunt u meer lezen over de verschillende behandelaars en wat u van hen kunt verwachten.

De start van uw behandeling

Wanneer u met uw diabetesbehandeling in Maasziekenhuis Pantein begint, wordt u intensief begeleid. De internist en/of de diabetesverpleegkundige ziet u in korte tijd meerdere keren. Neemt u bij uw eerste afspraak bij de diabetesverpleegkundige uw diabeteshulpmiddelen mee. Als uw behandeling eenmaal loopt, hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Wanneer er problemen ontstaan, wordt u natuurlijk weer vaker verwacht.

Telefonisch spreekuur

De diabetesverpleegkundige houdt van maandag t/m vrijdag telefonisch spreekuur tussen 8.30 en 9.00 uur. Het telefoonnummer is 0485-84 52 28 of 0485-84 52 29.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de betreffende polikliniek:

  • Voor een afspraak met de internist of diabetesverpleegkundige: polikliniek Interne Geneeskunde, op werkdagen van 8.30-16.30 uur te bereiken op telefoonnummer 0485-84 53 60. U kunt ook online een afspraak maken
  • Voor een afspraak met de diëtist: polikliniek Diëtetiek, op werkdagen van 8.30-16.30 te bereiken op telefoonnummer 0485-84 52 26.
  • Voor een afspraak met de oogarts: polikliniek Oogheelkunde, op werkdagen van 8.30-16.30 te bereiken op telefoonnummer 0485-84 53 70. U kunt ook online een afspraak maken
  • Voor een afspraak met de podotherapeut: Podotherapie Dennemann, op werkdagen van 8.30-17.00 te bereiken op 0485-84 57 16.

 

Contact opnemen met het diabetesteam kan ook per e-mail: diabeteszorg@pantein.nl.

 

U vindt de polikliniek Diabeteszorg op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 115. U kunt zich melden bij de balie van de polikliniek Interne Geneeskunde.