Mammapoli

Heeft u een borstafwijking? Dan staat het team van de mammapoli met raad en daad voor u klaar. Dit team bestaat uit een chirurg, een radioloog, een patholoog en een casemanager mammacare. Meestal heeft u binnen één dag een behandeladvies.


De werkwijze is zo georganiseerd, dat de onderzoeken die nodig zijn om de diagnose vast te stellen, zoveel mogelijk op dezelfde dag plaatsvinden. Aan het einde van de dag worden de bevindingen van de onderzoeken met u besproken.

Samenwerking Maasziekenhuis en Radboudumc

Borstkankerzorg is een van de specialismen waarbij sinds enkele jaren een zeer vergaande vorm van samenwerking bestaat tussen het Maasziekenhuis en het Radboudumc Centrum voor Oncologie. Deze aanpak is vrij uniek in Nederland en maakt het mogelijk om patiënten dicht bij huis de beste kwaliteit van zorg te bieden.

Werkwijze

Medewerkers van de poli Chirurgie nemen telefonisch contact op om een afspraak te maken voor het eerste consult. Uw bezoek bestaat uit de volgende onderdelen:

  • een intakegesprek met de casemanager mammacare;
  • een lichamelijk onderzoek door de casemanager mammacare of de chirurg;
  • één of meer onderzoeken op de afdeling Radiologie. Meer informatie over de onderzoeken kunt u lezen in de folder 'Onderzoek op de mammapoli'.

 

Hierna mag u naar huis gaan. De betrokken specialisten bespreken ondertussen de resultaten van de onderzoeken.

's Middags bespreken de chirurg en de casemanager mammacare met u de uitslag van de onderzoeken. Indien aan de orde bespreken ze het behandelplan met u.

Aanvullend onderzoek

Soms zijn er aanvullende onderzoeken nodig om een goede diagnose te kunnen stellen. Deze vervolgonderzoeken kunnen niet op dezelfde dag plaatsvinden. U krijgt hiervoor een of meerdere vervolgafspraken mee.

Meer informatie

Als u vragen heeft of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met de Mammapoli. Het telefoonnummer is 0485-84 53 34. Bij geen gehoor kunt u contact opnemen met de polikliniek Chirurgie. Het telefoonnummer is 0485-84 55 26.

Folder

Bekijk de folder over de mammapoli

Afspraak maken

De huisarts verwijst u naar de Mammapoli. Binnen 5 werkdagen kunt u terecht op de Mammapoli. U ontvangt zo snel mogelijk telefonisch bericht over deze afspraak.

 

Om een afspraak te verzetten of te annuleren, neemt u contact op met de Mammapoli. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 53 34.

 

U vindt de Mammapoli op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 101. U kunt zich melden bij de balie van de poli Oncologie. 

Specialismen