Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

De mond-, kaak- en aangezichtschirurg (kortweg: kaakchirurg) legt zich toe op mond-, kaak- en aangezichtschirurgie bij patiënten die hier om een medische of cosmetische reden behoefte aan hebben.


De kaakchirurg behandelt 'harde aangezichtsweefsels' (zoals het gebit, het kaak- en aangezichtsskelet) en de 'weke delen' van het aangezicht (zoals huid, slijmvliezen en speekselklieren).


Behandelingen
Tobt u met uw kunstgebit of mist u tanden en/of kiezen, dan kunt u uw tandarts vragen om een verwijzing naar de kaakchirurg. Door het aanbrengen van implantaten of het uitvoeren van andere ingrepen in de mondholte, kan de kaakchirurg ervoor zorgen dat er weer houvast voor het kunstgebit of een andere prothese ontstaat. Ook voor het verwijderen van (verstands)kiezen en chirurgische wortelpuntbehandelingen kunt u bij de mond-, kaak- en aangezichtschirurg terecht.

De kaakchirurg behandelt ook letsels en voert correcties uit aan de beenderen van het aangezicht en de huid en slijmvliezen die er overheen liggen. Ook behandelt de kaakchirurg speekselklierafwijkingen, zoals speekselstenen, speekselklierzwellingen en een droge mond.

Afspraak maken met de polikliniek Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Chirurgie. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 53 35. U kunt ook online een afspraak maken

 

U vindt de polikliniek Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie op de begane grond van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 005. U kunt zich melden bij de balie van de poli Chirurgie.