Maasziekenhuis Pantein atrium
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Reumatologie
Specialisme

Reumatologie

Heeft u reuma of een reumatische ziekte? Dan kunnen specialisten van de Sint Maartenskliniek u bij ons in het ziekenhuis behandelen. De reumatoloog onderzoekt en behandelt ontstekingsziekten van het bewegingsapparaat. Dit gebeurt in de polikliniek Reumatologie.

Wat is een reumatologische ziekte?

Vaak wordt gesproken over 'reuma' waarmee in feite een reumatologische aandoening wordt bedoeld. Hiertoe behoren allerlei ziektebeelden waarbij er klachten zijn van het bewegingsapparaat. Het gaat dan om de gewrichten en de daaromheen gelegen kapsels, banden, spieren en botten. Bij reumatologische aandoeningen kunnen ook andere organen afwijkingen geven zoals de huid, longen, nieren of bloedvaten.

Wat de reumatoloog voor u kan betekenen

Als u een afspraak heeft bij de reumatoloog, dan krijgt u eerst een vraaggesprek. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Soms is extra onderzoek - zoals bloedafname en röntgenfoto’s - nodig. Met deze informatie kan de reumatoloog bepalen of u een reumatologische ziekte heeft. Samen bespreken jullie de resultaten van de onderzoeken.

Behandeling en begeleiding

De reumatoloog stelt een behandeling voor. In sommige gevallen verwijst de reumatoloog u terug naar de huisarts. Deze helpt u dan verder. Soms krijgt u ook last van chronische ontstekingen van de gewrichten (artritis). In dat geval krijgt u voor een langere periode behandeling van en begeleiding door de reumatoloog.

Veranderingen in het leven van elke dag

Een reumatische ziekte heeft veel invloed op uw leven van alle dag. De reumatologen bij ons in het ziekenhuis proberen niet alleen de ziekte tegen te houden. Zij helpen u om te gaan met de gevolgen van de ziekte. Want reuma heeft invloed op uw woon-, leef- en werksituatie.

Teamwerk

Heeft u een reumatische ziekte, dan krijgt u hulp van een team van specialisten. Vaak bestaat dit team uit een reumatoloog, gespecialiseerd verpleegkundige, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werker en een orthopedisch chirurg.

Speciaal voor kinderen

In Beugen hebben we de Sint MaartensKinderkliniek, speciaal voor kinderen met een reumatische ziekte. Hier werken kinderreumatologen van de Sint Maartenskliniek samen met kinderorthopeden, kinderrevalidatieartsen en de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Wilt u hier meer over weten? Bezoek dan de website van de Sint Maartenskliniek.

Reumacentrum in Nijmegen

Als u een behandeling overdag, een operatie en/of (spoed)opname krijgt, dan gaat u daarvoor naar het reumacentrum in Nijmegen. Omdat de reumatologen in Boxmeer en ook in Nijmegen werken, betekent dit dat vaak dezelfde specialist u behandelt. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u in beide plaatsen dezelfde goede zorg krijgt.

Snel naar

Afbeelding van persoon in spreekballon
Klik op onderstaande links voor praktische informatie en nieuws

Medische informatie

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 16.30 uur.
Looproute polikliniek: 006

Samenwerkingen

De afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek biedt binnen het Maasziekenhuis Pantein hoogwaardige zorg, die niet alleen bestaat uit het bestrijden van de reumatische ziekte, maar ook uit het leren omgaan met de gevolgen voor de persoonlijke woon-, leef- en werksituatie.

 

We zijn er voor u

Bekijk alle specialisten
specialisten

Wat vinden patiënten van ons?

Bent u bij het Maasziekenhuis geweest? Dan kunt u uw ervaring delen op ZorgkaartNederland. Dit is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

Deel uw ervaring
Profielfoto Calin Popa
Een arts die goed naar je luistert, je laat meedenken, goed advies geeft, vriendelijk is en alles goed uitlegt. Ben erg tevreden over de behandeling.
Patiëntervaring
ervaringen

Wachttijden

Reumatologie
Wachttijden voor Reumatologie
Beschrijving wachttijd Wachttijd in aantal dagen
Toegangstijd polikliniek 21 dagen

U ziet hier de gemiddelde wachttijd. Afhankelijk van de behandelend specialist kan de wachttijd korter of langer zijn. Het aantal dagen dat genoemd wordt, geldt niet voor spoedpatiënten. Zij kunnen indien nodig, na overleg, nog dezelfde dag gezien worden.

Wachttijd ok n.v.t.

De wachttijden voor opname worden berekend op basis van informatie over behandelingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.