Reumatologie

De reumatoloog is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van ontstekings-ziekten van het bewegingsapparaat.


Vaak wordt gesproken over 'reuma' waarmee in feite een reumatologische aandoening wordt bedoeld. Hiertoe behoren allerlei ziektebeelden waarbij er klachten zijn van het bewegingsapparaat. Het gaat dan om de gewrichten en de daaromheen gelegen kapsels, banden, spieren en botten. Bij reumatologische aandoeningen kunnen ook andere organen afwijkingen geven zoals de huid, longen, nieren of bloedvaten.

Reumatoloog
De reumatoloog stelt vast of u een reumatologische aandoening heeft. Dit gebeurt via een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende onderzoeken zoals bloedafname en röntgenfoto's. De reumatoloog bespreekt alle bevindingen van het onderzoek met u.

Begeleiding
Afhankelijk van de uitkomst wordt een specifieke behandeling ingesteld of verwijst de reumatoloog u terug naar de huisarts voor verdere begeleiding. Als er sprake is van een reumatologische aandoening met chronische ontstekingverschijnselen, zoals artritis (gewrichtsontsteking), volgt dikwijls langdurige behandeling en begeleiding door de reumatoloog.

 

De reumatologische zorg in het Maasziekenhuis wordt uitgevoerd door specialisten van de Sint Maartenskliniek.

 

Kinderreumatologie

Voor alle reumazorg kan men terecht in de Sint MaartensKinderkliniek in Boxmeer. De kinderreumatologen van de Sint Maartenskliniek werken hier nauw samen met kinderorthopeden en –revalidatieartsen, en met de kinderafdeling van het Maasziekenhuis Pantein.

 

Meer informatie over kinderreumatologie, de behandelingen en de medisch specialisten is te vinden op de website van de Sint Maartenskliniek.

Specialisten

 • Jeugdreuma

  Jeugdreuma is een vorm van reuma die optreedt voor het 16e levensjaar. De Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd in de behandeling van reumatische aandoeningen zoals jeugdreuma.

   

  Meer informatie over jeugdreuma

   

  Kinderreumatologie wordt in het Maasziekenhuis uitgevoerd door specialisten en behandelaren van de Sint MaartensKinderkliniek.

 • Reuma

  De naam reuma staat voor verschillende ziekten aan de gewrichten en omliggende weefsels. Er zijn wel meer dan 100 verschillende varianten. Als je reuma hebt dan heb je vaak veel pijn en last van stijfheid, veroorzaakt door ontstekingen of overbelasting van de gewrichten.


  Lees meer over reuma

 • Reumatoïde artritis

  Reumatoïde artritis is een ziektebeeld dat gekenmerkt wordt door chronische gewrichtsontstekingen. De aandoening kent een grillig verloop: periodes waarin de ziekte actief en rustig is, wisselen elkaar af.


  Lees meer over deze aandoening

Afspraak maken met de polikliniek Reumatologie

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Reumatologie. Let u erop dat u alleen een afspraak kunt maken als uw specialist u doorverwezen heeft. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 024-365 9409.

 

U vindt de polikliniek Reumatologie op de derde etage van Pantein Plaza, het gebouw tegenover Maasziekenhuis Pantein. 

Poliklinieken

Op deze site staan de gemiddelde wachttijden per specialisme (gemeten volgens de landelijk vastgestelde normen) en voor sommige specialismen ook per specialisatie, in weken vermeld. Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn.

De cijfers geven een momentopname weer op de peildatum. Wachttijden polikliniek worden wekelijks geactualiseerd en de wachttijden opname maandelijks. Het Maasziekenhuis heeft over het algemeen korte toegangstijden zodat u snel bij ons terecht kunt. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens. 

 

Klik op een specialisme om de bijbehorende wachttijd / wachtlijst te openen. De wachttijden polikliniek zijn geactualiseerd op 4 mei 2018. De wachttijden opname zijn geactualiseerd op 4 mei 2018.

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen: (0485) 84 50 00 of: (0485) 84 51 00. Of u kunt uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. 

De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.


 

Wachttijden voor behandelingen door artsen van de Sint Maartenskliniek

Het Maasziekenhuis werkt op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatie samen met artsen van de Sint Maartenskliniek. De wachttijden voor deze behandelingen vindt u op de site van de Sint Maartenskliniek

 

 

voor patiënten 

Specialisme Eerste afspraak polikliniek Dagbehandeling Opname
Reumatologie 14 dagen