Zelf pijnmedicatie doseren bij bevalling

Sommige vrouwen zien erg op tegen pijn tijdens de bevalling. Het verloskundig team van Maasziekenhuis Pantein biedt verschillende mogelijkheden van pijnbestrijding, waarvan de ruggenprik en medicatie de bekendste zijn. Het is ook mogelijk om bij uzelf op een veilige manier een bepaalde hoeveelheid pijnstillende medicatie (remifentanil) toe te dienen. Dit gebeurt via een infuus met daaraan gekoppeld een pompje met een drukknop.

Veilgheid voorop

Tijdens het gebruik van de pijnmedicatie wordt de conditie van moeder en kind goed in de gaten gehouden. Voor de veiligheid is de hoeveelheid toe te dienen medicatie begrensd, dus te veel toedienen is niet mogelijk. Indien u dit wenst neemt de gynaecoloog of verloskundige voor de bevalling alle mogelijkheden om de pijn van de weeën te verzachten met u door.

Kijk hier voor meer informatie over pijnbestrijding tijdens de bevalling

Klik hier voor alle informatie over bevallen in Maasziekenhuis Pantein

FOTO: Jacqueline Allers-Kuunders legt de werkwijze van het infuus met pompje uit.